Πολιτική

Το αισχρό παιχνίδι της Αυστρίας κατά της Ελλάδας με τα Σκόπια

Τις τελευταίες ώρες η Αυστρία κάνει ένα βρώμικο παιχνίδι εις βάρος της Ελλάδας με αφορμή το προσφυγικό.

Η Αυστρία προκειμένου να μην δεχθεί στα εδάφη της πρόσφυγες και μετανάστες, προχώρησε σε μία κρυφή και αισχρή συμφωνία με τα Σκόπια.

Σύμφωνα με τη συμφωνία αυτή οι Αυστριακοί θα στείλουν στρατό στα σύνορα των Σκοπίων με την Ελλάδα, με σκοπό να κρατούν τα σύνορα κλειστά. Σε αντάλλαγμα η Αυστρία θα δώσει την απόλυτη στήριξή της στα Σκόπια στο θέμα της ονομασίας και τη διαμάχη που έχει με την Ελλάδα.

Και η υλοποίηση αυτής της συμφωνίας ξεκίνησε ήδη σε αυτή τη Σύνοδο των Βαλκανικών χωρών, στην οποία συμμετείχαν και τα Σκόπια, αλλά όχι η Ελλάδα.

Στο κοινό ανακοινωθέν της Διάσκεψης της Βιέννης αναφέρεται χαρακτηριστικά πως συμφωνήθηκε “η πλήρης και εξ ολοκλήρου υποστήριξη της Μακεδονίας”. Για πρώτη φορά σε επίσημο ευρωπαϊκό έγγραφο τα Σκόπια αναφέρονται ως Μακεδονία, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πως η Αυστρία αποδέχεται de facto αυτή την ονομασία.

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένει τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη, περιμένει τα προοδευτικά κόμματα για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
Στελέχη της Κουμουνδούρου εκφράζουν την άποψη ότι είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν ακόμα αποκαλυφθεί «όλα τα επεισόδια συγκάλυψης της υπόθεσης των Τεμπών»
Ο Σωκράτης Φάμελλος ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη στο «κάδρο» της κυβέρνησης: «Να μην μείνει αναπάντητη καμία αιχμή» η στρατηγική του Μαξίμου
Το κλίμα πόλωσης του τελευταίου διαστήματος, μαζί με την ιδιότυπη «μάχη» στα social media δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον
Η τραγωδία των Τεμπών
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit