Πολιτική

Το «αντίο» του ΣΥΡΙΖΑ στον Κώστα Καζάκο

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Κώστα Καζάκου εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ που τόνισε μεταξύ άλλων πως «συνδύαζε με δυναμισμό την καλλιτεχνική με την πολιτική δραστηριότητα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφερει τα εξής: «Ο Κώστας Καζάκος υπήρξε ένας ηθοποιός και σκηνοθέτης που συνδύαζε με δυναμισμό την καλλιτεχνική με την πολιτική δραστηριότητα.

Από την παράσταση «Η μικρή μας πόλης» μέχρι τον Μπέκετ και τους αρχαίους Έλληνες τραγικούς, προσδιόριζε με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο τα μεγάλα θεατρικά κείμενα, αφήνοντας εποχή με τις ερμηνείες του.

Στο «Μεγάλο μας τσίρκο» εν μέσω δικτατορίας, σε κείμενο του Ιάκωβου Καμπανέλλη και μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου, έχοντας στο πλευρό του την Τζένη Καρέζη, πραγματοποίησε μια πράξη αντίστασης στο ελληνικό θέατρο με συγκλονιστική απήχηση. Η έμπνευσή του για την υλοποίηση αυτής της παράστασης αποδείχθηκε τομή στην ιστορία του πολιτικού θεάτρου της Ελλάδας.


Άνθρωπος πληθωρικός και ευθύς δεν έχασε ποτέ το ενδιαφέρον του για τα δημόσια πράγματα, καταφέρνοντας να αποτελεί μια φωνή που απηχούσε πάντα το ευρύτερο λαϊκό αίσθημα.Εκφράζουμε συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους φίλους του».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η στήριξη της μεσαίας τάξης το «κλειδί» για την ανάκαμψη της ΝΔ και το «καλάθι» της κυβέρνησης στη ΔΕΘ
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ακρίβεια παραμένει το μεγάλο «αγκάθι» και η αντιμετώπιση του, μέσα από την ενίσχυση των εισοδημάτων, είναι το «κλειδί» για την δημοσκοπική ανάκαμψη της ΝΔ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 9
«Ψευδές ότι προερχόταν από 36ωρη εφημερία» λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης για τη γιατρό που τράκαρε με τρένο στην Πάτρα
Ο κ. Γεωργιάδης, αφού ευχήθηκε περαστικά στη γιατρό, η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται, διευκρίνισε πως δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία, όπως γράφτηκε
Άδωνις Γεωργιάδης 4