Τετάρτη, 24 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Το απίστευτο τρικ της κυβέρνησης με τις συντάξεις!

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Η επικοινωνία είναι και επιστήμη αλλά και τέχνη. Όταν όμως μπαίνει στην υπηρεσία της πολιτικής τα πράγματα περιπλέκονται και μάλλον βαίνουν σε βάρος ενός λαού.

Οι επικοινωνιολόγοι έχουν διάφορους κανόνες, ένας απ’ αυτούς λέει ότι το μήνυμα περνάει με τη διαρκή επανάληψη μιας συγκεκριμένης φράσης. Στην περίπτωση του Ασφαλιστικού είναι σαφές ότι σε επικοινωνιακό επίπεδο το Μαξίμου έχει επιλέξει τη φράση “δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις”.

Αν αφαιρέσει κανείς τη λέξη “κύριες” θα δει την προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, με την προσθήκη όμως της λέξης “κύριες” η δέσμευση πάει περίπατο, καθώς η ουσία αλλάζει. Οι συντάξεις όχι απλά μειώνονται αλλά γενικότερα οι αποδοχές των συνταξιούχων πετσοκόβονται καθώς θα υπάρξει μείωση στις επικουρικές, μείωση στο ΕΚΑΣ, μείωση στο εφάπαξ, αλλά και μείωση στο μέρισμα του μετοχικού ταμείου του Δημοσίου.

Οι συντάξεις λοιπόν μειώνονται, όμως το Μαξίμου που δεν είχε απλά υποσχεθεί ότι δεν θα μειωθούν αλλά ότι θα δώσει και τη 13η σύνταξη πίσω, αυτό δεν θέλει να μείνει, θέλει να το αλλάξει. Με τρικ. Κάπως έτσι ο Πρωθυπουργός όπου βρεθεί και όπου σταθεί επαναλαμβάνει μονότονα ότι “δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις”. Επικοινωνιακά το ζητούμενο είναι ο κόσμος να κρατήσει το γενικό νόημα… να θυμάται ότι ο πρωθυπουργός λέει ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις… να μην δοθεί και τόση σημασία στη λέξη “κύριες” και έτσι όταν έρθουν οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό να πανηγυρίσει η κυβέρνηση ότι έσωσε τις συντάξεις!

Βέβαια το γεγονός ότι θα έχουν μειωθεί οι επικουρικές, το ΕΚΑΣ, το μέρισμα και το εφάπαξ θα είναι μια λεπτομέρεια… την οποία δεν θα τονίσει και πολύ το Μαξίμου…. Άλλωστε ποιος θυμάται πια τη 13η σύνταξη; Έ, έτσι θα ξεχαστούν και αυτά… Έτσι λένε οι επικοινωνιολόγοι, το θέμα είναι τι θα γίνει στην επόμενη κάλπη και το γεγονός ότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συγκεκριμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αναλάβει να βολιδοσκοπήσουν βουλευτές από άλλα κόμματα για πιθανή στήριξη δείχνει ότι το Μαξίμου απ’ τη μια μεταχειρίζεται επικοινωνιακά τρικ και απ’ την άλλη αναζητά και “δεκανίκια” για να περάσει δυσβάσταχτα μέτρα χωρίς να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία… 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε