Πέμπτη, 25 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Το …crash test της Ρένας Δούρου

Το …crash test της Ρένας Δούρου

Την Δευτέρα η Ρένα Δούρου αναλαμβάνει και ουσιαστικά τα νέα καθήκοντά της ως Περιφερειάρχης Αττικής, γεγονός που ισοδυναμεί με… άσκηση εξουσίας για το ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των γενικότερων πολιτικών εξελίξεων.

Δεν είναι τυχαίο ότι η κ. Δούρου επέλεξε την Φυλή για την ορκωμοσία της για συμβολικούς και πολιτικούς λόγους όπως είπε και η ίδια, καθώς οι κάδοι σκουπιδιών ήταν γεμάτοι και οι εργαζόμενοι σε απεργία επειδή είναι απλήρωτοι δύο μήνες.

Είναι προφανές ότι η νέα περιφερειάρχης ποντάρει πολλά στο ζήτημα των σκουπιδιών, επιχειρώντας να δώσει εικόνα αφενός ότι θα δώσει λύση και αφετέρου ότι δε θα υποκύψει αμαχητί σε γνωστά και ισχυρά συμφέροντα που θέλουν διακαώς την δουλειά.

Βέβαια την ίδια ώρα η κ. Δούρου στο παρασκήνιο συναντάται με επιχειρηματίες για πολιτικούς και άλλους λόγους και πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται τελικά ποιο μείγμα πολιτικής θα ακολουθήσει με την ίδια να ορκίζεται ότι θα διοικήσει “από το λαό για το λαό” και να τονίζει “Δεν αναλαμβάνουμε την άσκηση της εξουσίας στην Περιφέρεια Αττικής. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας”.

Πάντως αν η Ρένα Δούρου διαθέτει το δικό της πρόγραμμα για την Περιφέρεια Αττικής, το συνολικό κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ανοιχτό ιδίως στα φορολογικά ζητήματα, ενώ συνεχίζονται οι εσωτερικές διεργασίες για την προετοιμασία της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου αναμένεται να δώσει σε γενικές γραμμές το κυβερνητικό στίγμα του κόμματος.

Η περιφέρεια Αττικής, πρόκειται για τη σημαντικότερη θέση διοίκησης που αναλαμβάνει η αξιωματική αντιπολίτευση και είναι σαφές ότι θα αποτελέσει ένα ιδιότυπο πολιτικό κρας τέστ για τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς μέχρι να γίνει κυβέρνηση, αν γίνει, η διοίκηση Δούρου θα είναι το “μέτρο” μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε