Site icon NewsIT

Το δέκα και το μηδέν στον Αλέξη Τσίπρα

03.11.2015 | 07:04
Το δέκα και το μηδέν στον Αλέξη Τσίπρα

Αν επιχειρούσε κανείς με αντικειμενικό τρόπο να βαθμολογήσει τον πρωθυπουργό στο συμβολικό πεδίο, θα του έβαζε δέκα για τα εγκαίνια της μονάδας απεξάρτησης στις φυλακές των Διαβατών.

Η κοινωνία που σέβεται τον εαυτό της έχει υποχρέωση να φροντίζει και να μεριμνά για τους πολίτες που βρίσκονται σε αδυναμία, ακόμα και αυτούς που στο παρελθόν παραβίασαν τον νόμο και εκτίουν ποινές φυλάκισης.
Ο συμβολισμός της πράξης του πρωθυπουργού είναι πολύ ισχυρός και γενναίος. Είναι συμβολισμός της πολιτείας που ξέρει να συγχωρεί και να φροντίζει πολίτες που βρέθηκαν στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού.
Ο Αλέξης Τσίπρας έπραξε άριστα και η πράξη του σηματοδοτεί μία μεγάλη αλλαγή στο ρόλο και τη λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος στη χώρα μας, αρκεί βεβαίως η προσπάθεια να συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση, επιμονή και προπαντός στήριξη από την επίσημη πολιτεία.

Όμως, αν ο αντικειμενικός βαθμολογητής ασχολιόταν με τις πράξεις του πρωθυπουργού στο σκέλος της επιχειρηματικότητας και ιδιαίτερα της νεανικής επιχειρηματικότητας, θα έβαζε ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό στον πρωθυπουργό, αφού οι κατά καιρούς δηλώσεις δεν έχουν ούτε συμβολικό, ούτε πολύ περισσότερο πρακτική συνέχεια.
Μπορεί να οργανώθηκε επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ σε νεοφυείς επιχειρήσεις κατά την παραμονή  του στην Ελλάδα, όμως πέραν τούτου ουδέν, πολύ περισσότερο τίποτα από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, τον πρωθυπουργό της χώρας.
Ενώ με δηλώσεις έχει διακηρύξει την αναγκαιότητα  να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να παραμείνουν οι νέοι στη χώρα μας, ακόμα πολύ περισσότερο να δημιουργηθούν οι συνθήκες επαναπατρισμού των νέων που στα χρόνια της κρίσης αναζήτησαν και αναζητούν την επιβίωση και την ελπίδα στο εξωτερικό, στην πράξη, αλλά και στο συμβολικό πεδίο δεν έχουμε παρά ένα τεράστιο μηδενικό.

Κι ας είναι οι επενδύσεις και η επιχειρηματικότητα που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα παράξουν πλούτο.
Κι ας είναι οι νέοι επιχειρηματίες, οι δημιουργοί νεοφυών επιχειρήσεων, οι ερευνητές, οι εμπνευστές της καινοτομίας που θα βγάλουν αυτή τη χώρα από την κρίση και θα τη βοηθήσουν να αναπτυχθεί, ο πρωθυπουργός δεν βρίσκει  το χρόνο να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα με μία ουσιώδη συμβολική πράξη με την οποία θα καταδείξει πως  η κυβέρνησή όχι μόνο δεν είναι εχθρός του επιχειρείν, όπως κάποιοι πονηρά αφήνουν να υφέρπει,  αλλά αντιθέτως είναι  σύμμαχος, αρωγός και συμπαραστάτης του υγιούς επιχειρείν, του πρωτοπόρου και  δημιουργικού, που δημιουργεί θέσεις εργασίας, παράγει πλούτο.

Ας μην καλέσει τον ΣΕΒ στο Μαξίμου βρε αδερφέ, αφού τα αριστερά αντανακλαστικά δεν επιτρέπουν και οι ιδεοληψίες των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ  οδηγούν ακόμα και στην παρεξήγηση,  αλλά ας καλέσει νέους των οποίων το ρόλο ο ίδιος έχει εκθειάσει, ας επιβραβεύσει τους καινοτόμους, τους δημιουργικούς, τους πρωτοπόρους.
Θα είναι μία πράξη που μπορεί ακόμα και το επιχειρηματικό κλίμα να αλλάξει, μία πράξη που θα σηματοδοτήσει μία σημαντική αλλαγή, ένα πέρασμα από τον κρατισμό στους Ελληνες που δημιουργούν, από τη γραφειοκρατία, στις δομές εξυπηρέτησης του  πολίτη και του δημιουργού, μία πράξη ισχυρού συμβολισμού, ικανού να ανοίξει την πόρτα στις επενδύσεις Ελλήνων και ξένων.

Επιπλέον κύριε πρωθυπουργέ θα αντιληφθεί και οι πολίτες  πως αριστερό στις μέρες μας δεν είναι το γραφειοκρατικό δημόσιο που κατασπαταλά πόρους της κοινωνίας, είναι η έντιμη η δημιουργική επιχειρηματικότητα που αναπτύσσεται ανεξάρτητη και όχι ως τσιμπούρι στο σώμα του Δημοσίου όπως το παρελθόν.
Αριστερό είναι η δημιουργία πλούτου και όχι η τυραννία του Λεβιάθαν.
Αριστερό είναι η δημιουργία υγιών θέσεων εργασίας και όχι οι προσλήψεις στο Δημόσιο που επιβαρύνουν το κοινωνικό σύνολο.

Αριστερός είναι ο νέος που δημιουργεί νεοφυή ή κλασσική επιχείρηση και όχι ο συνομήλικός του που περιμένει το διορισμό στο Δημόσιο για να αράξει.
Αριστερός είναι όποιος δημιουργεί και όχι ο παρατηρητής.
Κι αυτά βεβαίως υπό την αίρεση ότι ισχύει ακόμα η εξίσωση  αριστερό ίσον  προοδευτικό, πράγμα που στις μέρες μας αμφισβητείται σφόδρα και μάλιστα όχι αβάσιμα ύστερα από τις κοσμογονικές ανατροπές. Αλλά αυτή είναι μία άλλη κουβέντα για την ορθότητα της οποία θα αποφανθούν οι ιστορικοί του μέλλοντος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version