Δευτέρα, 5 Αυγ.
30oC Αθήνα

Το εσωκομματικό “αγκάθι” στα χέρια του Τσίπρα – Το μεγάλο δίλημμα: Κυβέρνηση “ειδικού σκοπού” ή κάλπες – Ασφυκτικές οι πιέσεις για πρόωρες εκλογές

Το εσωκομματικό “αγκάθι” στα χέρια του Τσίπρα – Το μεγάλο δίλημμα: Κυβέρνηση “ειδικού σκοπού” ή κάλπες – Ασφυκτικές οι πιέσεις για πρόωρες εκλογές

– Τη Δευτέρα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, πιθανότατα παρουσία του Αλέξη Τσίπρα
–  Την ίδια ώρα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα είναι ομιλητής σε εκδήλωση της ιστοσελίδα «Iskra» υπό τον τίτλο «Το όχι δεν ηττήθηκε, συνεχίζουμε»
– “Κυβέρνηση ειδικού σκοπού” ή “πρόωρες εκλογές” το μεγάλο δίλημμα για τον πρωθυπουργό
– “Τρία χρόνια προετοιμαζόταν οικονομικό πρόγραμμα και σχέδιο διαπραγμάτευσης. Ακατανόητο γιατί επιλέξαμε το επιχείρημα του αντιπάλου”, tweet-άρει ο Γιάννης Μηλιός
– Υπάρχει ζωή και εκτός ευρωζώνης, υποστηρίζει ο Δημήτρης Στρατούλης

Στις πέντε το απόγευμα της Δευτέρας ορίστηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Η Πολιτική Γραμματεία η οποία ενδεχομένως να συνεδριάσει παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αναμένεται να προχωρήσει στην αποτίμηση των τελευταίων εξελίξεων στο εσωτερικό του κόμματος, μετά και τις δύο τελευταίες ψηφοφορίες στη Βουλή κατά τις οποίες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν τα προαπαιτούμενα μέτρα.

Τα προαπαιτούμενα πέρασαν, αλλά τα διλήμματα παραμένουν για τον Αλέξη Τσίπρα. “Εκλογές” ή “κυβέρνηση ειδικού σκοπού” είναι το σημαντικότερο, που διχάζει τόσο εντός όσο και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πιέσεις στελεχών του κόμματος για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή, γίνονται αφόρητες για τον πρωθυπουργό, ο οποίος καλείται να βάλει τέλος στα όποια σενάρια λειτουργούν ως εμπόδια στην πορεία της διαπραγμάτευσης.

Ομιλία του Π. Λαφαζάνη σε εκδήλωση του «Iskra»

Την ίδια ώρα, σε εκδήλωση υπό τον τίτλο «Το όχι δεν ηττήθηκε, συνεχίζουμε» θα μιλήσει την Δευτέρα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε ετών λειτουργίας της ιστοσελίδας «Iskra».

Στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίον του Άρεως στις 20:00, θα χαιρετίσουν ο Γιώργος Κασιμάτης, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Αντώνης Νταβανέλλος, δημοσιογράφος και μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ και ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου, δημοσιογράφος- συγγραφέας.

Επίσης θα αναγνωσθούν μηνύματα του διάσημου οικονομολόγου, Σαμίρ Αμίν και του Βρετανού συγγραφέα και ακτιβιστή της Αριστεράς, Ταρίκ Αλί.

Στην εκδήλωση θα τραγουδήσουν τέλος, οι Γιώργος Μεράντζας και Στάθης Δρογώσης.
  

Στρατούλης: Υπάρχει ζωή εκτός ευρωζώνης

«Κατά τη γνώμη μου υπάρχει ζωή για τη χώρα μας εκτός ευρωζώνης. Με μια συντεταγμένη πορεία, καλά προετοιμασμένη στα πλαίσια ενός συνολικού εναλλακτικού σχεδίου, που θα περιλαμβάνει όχι μόνο το εθνικό νόμισμα, αλλά και την αμφισβήτηση και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών» αναφέρει σε συνέντευξή του στην “Εποχή” ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης.

Όπως εξάλλου σπεύδει να υπογραμμίσει, «το πολιτικό πρόβλημα που έχει προκύψει μετά την ήττα της κυβέρνησης μόνο με ουσιαστική και δημοκρατική συζήτηση στα συλλογικά όργανα του κόμματος μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί». 

Το Tweet του Γιάννη Μηλιού

Ο εμπνευστής του προγράμματος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μηλιός θεωρεί πως υπήρξε η κατάλληλη προετοιμασία τρία χρόνια τώρα, αλλά η κυβέρνηση δεν εφάρμοσε το σχέδιο διαπραγμάτευσης.

“Τρία χρόνια προετοιμαζόταν οικονομικό πρόγραμμα και σχέδιο διαπραγμάτευσης. Ακατανόητο γιατί επιλέξαμε το επιχείρημα του αντιπάλου”, είναι το μήνυμα που ανάρτησε ο Γιάννης Μηλιός σε Facebook και Twitter.

Λαφαζάνης: Το ευρώ δεν είναι “ταμπού” και η έξοδος από την ευρωζώνη δεν είναι καταστροφή

Μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα πως η Αριστερή Πλατφόρμα είναι σάρκα από τη σάρκα του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, που επιμένει ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να ακολουθήσει τον μνημονιακό δρόμο και πως το ευρώ δεν είναι ταμπού!
Ενόψει και του φημολογούμενου… εσωκομματικού “ξεκαθαρίσματος” στέλνει και ένα ξεκάθαρο και σαφές μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα πως δεν είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει τον ΣΥΡΙΖΑ. 

«Η Αριστερή Πλατφόρμα είναι σάρκα εκ της σαρκός του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε εμείς που πρωτοπόρα εργαστήκαμε για να συγκροτηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως ενωτικό εγχείρημα της Αριστεράς. Είμαστε εμείς, επίσης, που στις κρίσιμες στιγμές στηρίξαμε τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν άλλοι, αρκετοί εκ των οποίων στηρίζουν τώρα φανατικά το μνημόνιο, επιχειρούσαν να τον διαλύσουν», λέει σε συνέντευξή του στην Free Sunday.

«Το ευρώ δεν είναι “ταμπού” και η έξοδος από την ευρωζώνη δεν είναι καθόλου καταστροφή. Αντίθετα, η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα, εφ’ όσον κριθεί αναγκαία και επιβεβλημένη λόγω της αδιαλλαξίας των πιστωτών, παρά τις προσωρινές δυσκολίες, μπορεί με τις κατάλληλες προοδευτικές πολιτικές να τονώσει την εγχώρια παραγωγική βάση και την απασχόληση», υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Ενέργειας.  

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε