Site icon NewsIT

Το Hollywood της Ελληνικής Κεντροαριστεράς

28.01.2014 | 11:16
Το Hollywood της Ελληνικής Κεντροαριστεράς

Ανδρέας Παπαδόπουλος και Πέτρος Τατσόπουλος πραγματοποίησαν “θορυβώδη” πρεμιέρα στην Πρωτοβουλία των “58” χθες στην Κηφισιά – οι αναφορές στον Brad Pitt, που προκάλεσαν αίσθηση, οι αιχμές κατά του Φώτη Κουβέλη και η αναθέρμανση του φλερτ ΠΑΣΟΚ – Λοβέρδου.

Ευφάνταστους διαλόγους, ευρηματικές παρομοιώσεις και αιχμηρά σχόλια για τους “απόντες” από το διάλογο για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς περιείχε το χθεσινό “μενού” της εκδήλωσης των “58”, όπου έκλεψαν την παράσταση, ο για πολλούς υποψήφιος ακόμη και για την πρώτη θέση του ευρωψηφοδελτίου, Ανδρέας Παπαδόπουλος, και ο προσφάτως αποχωρήσας από τον ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος. Αμφότεροι τοποθετήθηκαν επισημοποιώντας το έντονο πολιτικό τους φλερτ με τους “58” και κατ επέκταση με το ΠΑΣΟΚ.

Προσθηκες και απώλειες μετρούν οι “58” καθώς κλιμακώνουν την πολιτική τους εξόρμηση – προς διεύρυνση η “συμμαχία των προθύμων” με εφεδρείες από ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ, βήματα συμφιλίωσης απο ΠΑΣΟΚ και Λοβέρδο

Τις εντυπώσεις κέρδισε ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος αφού έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια ευόδωσης του όλου εγχειρήματος παρομοίασε το κυοφορούμενο σχήμα με τον….Brad Pitt λέγοντας χαρακτηριστικά: “Σε αυτήν την ιστορία δε θα είμαστε πρωταγωνιστές αλλά στην καλύτερη περίπτωση συμπρωταγωνιστές ή στη χειρότερη κομπάρσοι, δεν πειράζει και ο Brad Pitt ξεκίνησε από διαφημιστικά”. Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι τα δύο μαμούθ, όπως χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν δισταγμό να ποδοπατήσουν οποιαδήποτε δύναμη βρεθεί μπροστά τους ποντάροντας στον λαικισμό και στη δαιμονοποίηση των άλλων.

Δημαροκεντρική ήταν η ομιλία του Ανδρέα Παπαδόπουλου, που ξεκαθάρισε ότι μόνο με τη συμπερίληψη της ΔΗΜΑΡ θα στεφθεί από επιτυχία η υπόθεση ενοποίησης του χώρου. Ζήτησε, μάλιστα από τους “58” να επιδιώξουν συνάντηση με τον Φώτη Κουβέλη όταν καταθέσουν το πρόγραμμα τους, ενώ προεξόφλησε ότι εφ όσον οι δύο πλευρές προσέλθουν στο διάλογο, τα περιθώρια ασυμφωνίας θα είναι πολύ στενά. Έμμεσες βολές κατά της Αγίου Κωνσταντίνου ότι έχει αθετήσει το λόγο για τον οποίο ιδρύθηκε, εξαπέλυσε ο βουλευτής, Γρηγόρης Ψαριανός, υπενθυμίζοντας ότι όταν ο Φώτης Κουβέλης αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ είχε θέσει στρατηγικό στόχο του κόμματος του την ανασύνθεση του χώρου.

Εν τω μεταξύ, ορθάνοιχτη πόρτα για διάλογο με το ΠΑΣΟΚ επί τη βάσει της ισοτιμίας και της αναλογικότητας άνοιξε σε χθεσινή του συνέντευξη ο Ανδρέας Λοβέρδος, που εκμυστηρεύεται σε συνομιλητές του ότι είναι απογοητευμένος από την αναδίπλωση του Φώτη Κουβέλη σε σχέση με τη συγκρότηση του τρίτου πόλου. Ο κύριος Λοβέρδος, επισημαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες ότι αναμένει κρούση από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δηλώνοντας κατ αρχήν θετικός να συμμετέχει στην Κοινή Οργανωτική Επιτροπή, που προανήγγειλε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Την ίδια ώρα, ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, επαναλάμβανε σε δική του συνέντευξη ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει να συμμετέχει σε ένα σχήμα συμπόρευσης στην Κεντροαριστερά, χωρίς να διαλύεται, επικαιροποιώντας τις προσκλήσεις της Χαριλάου Τρικούπη προς τη ΔΗΜΑΡ και τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Διαβάστε επίσης

Σε εκδήλωση των 58 ο Π. Τατσόπουλος και στελέχη της ΔΗΜΑΡ

Η ώρα του Ανδρέα Παπαδόπουλου… ετών 36

Ο χάρτης της Κεντροαριστεράς – Όλα τα κόμματα

Πάγκαλος κατά “58” – Τι θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version