Πέμπτη, 25 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Το κρυφτό με την τρόικα συνεχίζεται – Πολλά τα εσωτερικά μέτωπα για Σαμαρά και Βενιζέλο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Σε θρίλερ εξελίσσεται ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με την τρόικα, η οποία αποφεύγει ακόμη να δημοσιοποιήσει την ακριβή ημερομηνία έλευσης της στην Αθήνα – άμεσα προγραμματίζεται συνάντηση ΣαμαράΒενιζέλου για να υπερκερασθούν τα εμπόδια στην προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, θα συζητήσουν και θέματα ενδοκυβερνητικών σχέσεων.

Μεταξύ τρόικας και τρομοκρατίας συμπιέζεται η κυβέρνηση, που έχει επιδοθεί σε έναν άτυπο αγώνα δρόμου, προκειμένου να κομίσει αποτελέσματα και στα δύο μέτωπα, που θολώνουν το κυβερνητικό στίγμα στο εξωτερικό και στο εσωτερικό. Τις αμέσως προσεχείς ημέρες έχει προγραμματιστεί, μάλιστα, συνάντηση μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου με στόχο να επιλυθούν ενδοκυβερνητικές διαφωνίες, που “μπλοκάρουν” την εκπλήρωση μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας.

Να σβήσουν τα ενδοκυβερνητικά μέτωπα θα επιχειρήσουν Σαμαράς και Βενιζέλος – “παιχνίδι καθυστερήσεων” απο την τρόικα, που ζητά αποδείξεις απο την κυβέρνηση  

Την ίδια ώρα, τα μηνύματα από το εξωτερικό μόνον ενθαρρυντικά δεν είναι για τις επικείμενες συνομιλίες κυβέρνησης – τρόικας. Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε χθες ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάιζελμπλουμ, που υποστήριξε ότι η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης, ενώ ακολούθησαν “διαρροές” ότι η τρόικα δεν θα επιστρέψει στη χώρα, εφ όσον προηγουμένως δεν έχει λάβει απτές διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση έχει μεριμνήσει για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού των ετών 2014 – 15.

Κυβερνητικές πηγές, εκφράζουν την ανησυχία ότι η κωλυσιεργία της Αθήνας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της ενδεχομένως να βάλει σε “πειρασμό” τους τροικανούς να ανοίξουν εκ νέου θέμα ομαδικών απολύσεων, εξέλιξη, που θα περιπλέξει έτι περαιτέρω τις ούτως ή άλλως ακανθώδεις διαπραγματεύσεις. Πάντως, στενοί συνεργάτες του κυρίου Σαμαρά εξακολουθούν να θεωρούν ότι η προοπτική λήψης επιπρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων βρίσκεται εκτός του πλαισίου συζητήσεων με το κλιμάκιο των ελεγκτών.

Οι δύο “κεφαλές” της κυβέρνησης, πάντως, θα κληθούν να ξεκαθαρίσουν το τοπίο γύρω από το υπό κατάθεση νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, στον απόηχο των διαφωνιών των κυρίων Άδωνι Γεωργιάδη, Αθανάσιου Τσαυτάρη και Μάξιμου Χαρακόπουλου για την απελευθέρωση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και την αύξηση στη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλατος. Πρωθυπουργός και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναμένεται να μιλήσουν και για το εσωτερικό της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, μετά την αντίθεση του ΠΑΣΟΚ στις προωθούμενες από τον Κωστή Χατζηδάκη ρυθμίσεις αλλά και το νέο “χτύπημα” 32 γαλάζιων βουλευτών υπό τον Ιορδάνη Τζαμτζή, που διαφωνούν με τον τρόπο φορολόγησης των αγροτών.

Διαβάστε επίσης

“Παραφωνίες” των 58 εξοργίζουν το ΠΑΣΟΚ, πολεμικό κλίμα και στη ΔΗΜΑΡ

Βούλτεψη: Απειρία του Χριστογιάννη που είπε την χούντα επανάσταση

Σβόμποντα: Να φύγει η τρόικα

Οι ένστολοι έφαγαν το πλεόνασμα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε