Τετάρτη, 24 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Το ξέσκεπο πλαίσιο των θερινών προσδοκιών και οι περιλουόμενοι του

Το ξέσκεπο πλαίσιο των θερινών προσδοκιών και οι περιλουόμενοι του

Το πλαίσιο είναι απολύτως ..θερινό, υπαίθριο,ξέσκεπο. Η Βουλή, εσπευσμένα προσαρμοσμένη στα αντίστοιχα τμήματα . Αναμένει βαθμολογίες η κληρουχία των φετινών Πανελλαδικών σε ένα εκπαιδευτικό τοπίο -μπάχαλο.

Προσμένουν αναδρομικές καταβολές οι συνήθεις δικαιωθέντες των εξουσιών σε αντίθεση με το αβέβαια βήματα εκατομμυρίων ανθρώπων στην καμένη γη του παρόντος και του μέλλοντος τους .

Προσδοκίες νέων ποδοσφαιρικών θαυμάτων από την Εθνική ποδοσφαίρου ,που σε μια εβδομάδα πέρασε από την λοιδορία στην αποθέωση . Τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο θα βάζει στην συζήτηση κάθε άσχετο περιστασιακό και όλους μαζί στο δρομολόγιο μιας πιθανής συλλογικής υπέρβασης ταχείας λήξεως ,που μοιάζει να έχουν ανάγκη πολλοί άνθρωποι σήμερα .

Κι όλο αυτό το δρομολόγιο προς την ποδοσφαιρική υπέρβαση με κινητήριους μοχλούς, αυτούς που μοιάζει να είναι όλη η οικονομία της χώρας σήμερα . Δηλαδή : Οι τέσσερις τράπεζες που με νύχια και με δόντια προσπαθεί να αναστηλώσει ,με τις υιοθεσίες και τα παντρολογήματα των τελευταίων μηνών, το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα υποθηκεύοντας το μέλλον πολλών εγχώριων γενιών.

Ακόμη ,οι τρείς εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών , το μονοπώλιο του στοιχήματος και των λοιπών παιγνίων, άντε και οι βιομηχανίες της μπύρας , ή οι συνασπισμένες και μη οικοτεχνίες των διανεμόμενων προχείρων τροφών. Όλοι αυτοί οι προωθητικοί μηχανισμοί τροφοδοτούν και χρηματοδοτούν με καταιγιστικούς ρυθμούς αυτό το θερινό πλαίσιο των προσδοκιών και της διαφυγής.

Και ιδίως οι τράπεζες που μοιάζουν παίζουν τα ρέστα τους , με καμπάνιες γεμάτες άνθη , πουλιά , λιγωμένα βλέμματα , μπαλόνια , στιβαρά βήματα υποσχόμενες ξανά λαμπρό μέλλον παραγωγής λογιστικού πλούτου , υπεραξιών και ταχυδακτυλουργών της χρηματοοικονομικής .

Την ώρα που μείζον ζήτημα είναι οι τρύπες των 77 δις των δανεικών και αγύριστων , τρύπες που φαίνεται όχι μόνο να μην κλείνουν αλλά να διευρύνονται προσεχώς με τα κύματα των αναδρομικών καταβολών από δυο -τρία υπουργεία στους θεσμικούς πυλώνες του συστήματος . Και όχι βεβαίως από την αποκατάσταση αυτών που η χρεοκοπία ενέγραψε οριστικά στις λίστες των θυμάτων ενός πολέμου .

Ενός πολέμου δημιουργίας πλούτου και διαθεσίμων από μη διαθέσιμα , από αέρα κοπανιστό , με καύσιμο γενιές ανθρώπων που είδαν και θα δουν τις ζωές τους καύσιμη ύλη , στις σύγχρονες διαδικασίες οικονομικού κανιβαλισμού .Θα τις εκπονούν δεινόσαυροι των κεφαλαιαγορών, τραπεζίτες και θα επιβλέπουν νομοθέτες, δικαστές, αστυνόμοι, επαγγελματίες των πληροφοριών και διάφοροι περιλουόμενοι στις πηγές του λογιστικού χρήματος .

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε