Site icon NewsIT

Το mea culpa Κασσελάκη στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Οι αποφάσεις για τα οικονομικά

17.07.2024 | 06:34
Το mea culpa Κασσελάκη στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Οι αποφάσεις για τα οικονομικά

Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, στην Αθήνα, Σάββατο, 6 Ιουλίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Πολλά βήματα πίσω από τις πρόσφατες αναφορές του για μαύρα χρήματα στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής  αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος αιφνιδιάζοντας τους πάντες.

Το νέο mea culpa του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη καταγράφηκε μάλιστα και στην Πολιτική απόφαση της χθεσινής (16.07.2024) συνεδρίασης. 

«Έχω έρθει  εδώ  κάνοντας μία προσπάθεια σύνθεσης απόψεων στο κείμενο για να προχωρήσουμε μπροστά» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε… «Η πρόθεση μου είναι ειλικρινής στο να προχωρήσουμε συλλογικά ενωμένα μπροστά. Η κοινωνία έχει κουραστεί».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε να κάνει αποδεκτές πολλές από τις απόψεις των 8 στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας που διαφωνούν μαζί του και οι οποίοι στην προηγούμενη συνεδρίαση είχαν καταθέσει κείμενο με τις δικές τους απόψεις. Στην εισήγηση του μάλιστα ο ίδιος ανέφερε ότι δεν επηρεάζεται από κανέναν, ούτε κρύβεται πίσω από κείμενα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν διαγραφές.

Στην Πολιτική απόφαση ενσωματώθηκαν, πάντως, οι απόψεις των διαφωνούντων και γι’ αυτό το κείμενο μετά από πολύ καιρό είχε την ομόφωνη γνώμη όλων των στελεχών.

Στο κείμενο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι… «Σε αντίθεση με άλλα κόμματα, όπως η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαχρονικά πορεύεται, τόσο επί Τσίπρα όσο και επί Κασσελάκη, με διαφάνεια στα οικονομικά του, χωρίς άδηλους πόρους και σχέσεις «δούναι και λαβείν» με επιχειρηματικά συμφέροντα, όπως αναμφισβήτητα αποδείχθηκε και κατά τη διακυβέρνησή του την περίοδο 2015-2019. Βασιζόταν και βασίζεται στην κρατική χρηματοδότηση, και στις συνδρομές των βουλευτών, των μελών και των φίλων του.

Είναι το μόνο κόμμα που δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ σε Τράπεζες, έχοντας αποπληρώσει το δάνειό του, έχοντας έτσι την ανεξαρτησία και τη δυνατότητα να βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας σχετικά με το μείζον θέμα των κόκκινων δανείων, την έλλειψη πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε τραπεζικό δανεισμό και, βέβαια, την ανάγκη δημιουργίας δημόσιου τραπεζικού πυλώνα, όπως φάνηκε ξεκάθαρα με τη στάση μας για την Αττικα banκ».

Οι αποφάσεις για τα οικονομικά

Σε ότι αφορά τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε:

Αύξηση της μηνιαίας υποχρεωτικής εισφοράς των βουλευτών και των ευρωβουλευτών.

Οικονομική εξόρμηση μέσω κουπονιών και καμπάνια στήριξης των μέσων του ΣΥΡΙΖΑ

Η χρηματοδότηση των Μέσων σε ετήσια βάση δεν μπορεί να υπερβαίνει ποσό που ισούται με το 45% της κρατικής τακτικής χρηματοδότησης. Το ποσοστό αυτό δύναται να αυξηθεί ανάλογα με το σχέδιο βιωσιμότητας

Μεγάλη οικονομική εξόρμηση ΣΕΠ – ΟΚΤ συνδυασμένη με έκδοση κάρτας μέλους

Επανεξέταση των εξόδων των ΝΕ, σε συνεργασία με τις ΝΕ

Συνολική επανεξέταση της ενοικίασης των γραφείων σε Αθήνα και περιφέρεια.

Όπως ήταν φυσικό η διάσωση των ΜΜΕ απασχόλησε  για αρκετή ώρα την Πολιτική Γραμματεία. Αυτό που  προτάθηκε είναι το 45% κρατικής επιχορήγησης θα  πηγαίνει στις διοικήσεις  των ΜΜΕ. Τα στελέχη που προέρχονται από την ομάδα των 87 δεν έδωσαν την σύμφωνη γνώμη τους, καθώς ζήτησαν να παρουσιαστεί  συγκεκριμένο σχέδιο βιωσιμότητας και ανθεκτικότητας για τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλά στελέχη  της Πολιτικής Γραμματείας ζήτησαν και την πολιτική αποδοκιμασία του Παύλου Πολάκη για τα όσα είπε στην Γραμματέα της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα.

Τα περισσότεροι στελέχη έκαναν λόγο για σεξιστικά σχόλια, ενώ με την άποψη συντάχθηκε και ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος είπε ότι τέτοιου είδους αναφορές δεν βοηθούν, καθώς περιέχουν σεξιστικό περιεχόμενο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version