Site icon NewsIT

Το μπέρδεμα με τις δηλώσεις Σόιμπλε – Φωτογραφίζει το ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να το αναφέρει πουθενά

22.05.2014 | 20:30
Το μπέρδεμα με τις δηλώσεις Σόιμπλε – Φωτογραφίζει το ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να το αναφέρει πουθενά

Mία τεράστια πολιτική ανακατωσούρα προκλήθηκε σήμερα από τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον κ. Σόιμπλε να μιλά για έναν πολιτικό της Ελλάδος, ο οποίος του πρότεινε να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ.

Άμεσα στην Ελλάδα σήμανε συναγερμός και όλοι έψαχναν αυτό τον πολιτικό που πρότεινε στον γερμανό υπουργό Οικονομικών την έξοδο της χώρας από το ευρώ, με τα ονόματα να πέφτουν βροχή στα δημοσιογραφικά γραφεία.

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική από όλο αυτό το κλίμα που δημιουργήθηκε. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt o κ. Σόιμπλε στο πρόσφατο παρελθόν και όχι παλιότερα, δηλαδή φέτος είχε μία συνομιλία με έλληνες δημοσιογράφους στο Βερολίνο και με τους οποίους έκανε μία γενική κουβέντα για την Ελλάδα και τις ευρωεκλογές. 

Οι έλληνες δημοσιογράφοι φέρονται να ρώτησαν τον κ. Σόιμπλε εάν όντως υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για τη χώρα, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για να απαντήσει γερμανός αξιωματούχος πως υπάρχει μία τέτοια πολιτική δύναμη στην Ελλάδα για το δημοκρατικό αίσθημα της οποίας αμφιβάλλει. 

Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις από το γερμανικο υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Σόιμπλε φέρεται να είπε πως υπήρχε στην Ελλάδα μία συζήτηση για έξοδο από το ευρώ και στην αναφορά από τους έλληνες δημοσιογράφους του εναλλακτικού σχεδίου από το ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε πως υπάρχει κι αυτή η πολιτική δύναμη. 

Στην ουσία ο κ. Σόιμπλε φωτογράφισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως την πολιτική δύναμη που έχει ως εναλλακτικό σχέδιο την έξοδο της χώρας από το ευρώ, αλλά ουδέποτε τον κατονόμασε. 

Αναφέρεται συγκεκριμένα πως ειπώθηκε: “ο υπουργός Οικονομικών, εκείνη την περίοδο έκανε έκκληση και στην Ομοσπονδιακή Βουλή και αλλού, ότι πρέπει να υπάρχει κάποια κατανόηση για τη δύσκολη κατάσταση των Ελλήνων, οι οποίοι λόγω παραλείψεων επί δεκαετίες των δικών τους ελίτ, έπρεπε να υποφέρουν και ότι οι Έλληνες πολίτες έπρεπε να διανύσουν ένα δύσκολο δρόμο, για τον οποίον χρειάζονταν τη βοήθειά μας. Εκτός αυτού, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών έλεγε πάντα ότι η Ελλάδα θα αποφασίσει εάν θέλει να σηκώσει αυτό το βάρος ή όχι. Αυτή είναι μια απόφαση του ελληνικού λαού και αν ο ελληνικός λαός αποφασίσει να σηκώσει αυτό το βάρος, εμείς θα τον στηρίξουμε σε αυτήν του την προσπάθεια. Μετά, υπήρξε στην Ελλάδα μια συζήτηση, η χώρα να εγκαταλείψει την ευρωζώνη. Εσείς κατονομάσατε έναν Έλληνα πολιτικό για του οποίου τα αισθήματα δημοκρατικής ευθύνης αμφιβάλλω. Αλλά δεν είναι δική μου υπόθεση να μιλήσω σήμερα επ΄αυτού. Αυτοί λένε, ότι είναι πολύ καλύτερα, η χώρα να εγκαταλείψει το ευρώ. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ιταλία, καλή ώρα. Μετά από αυτό, υπήρξε στην Ελλάδα το σχέδιο μιας κυβέρνησης να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα, εάν πρέπει η χώρα να παραμείνει στο ευρώ ή όχι”.

Στο ίδιο πλαίσιο, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που ήθελαν τον πρώην υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ να του αποδίδει πρόθεση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε:

«Κατά τα άλλα, γίνεται αναφορά στον αξιότιμο πρώην συνάδελφό μου Τίμοθι Γκάιτνερ. Αυτός ρητά δεν το είπε αυτό. Το διάβασα επακριβώς και το έλεγξα. Εάν μεταφέρετε κάτι, τότε τουλάχιστον να το μεταφέρετε σωστά». Κατέληξε δε επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο: «Η κατάσταση εξελίχθηκε καλύτερα από ό,τι όλοι υποθέταμε – και στις υποθέσεις τις οποίες έβαλαν ως βάση το ΔΝΤ και η τρόικα όταν συνέτασσαν το δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα. Γι αυτό παραμένουμε σε αυτό. Είναι όμως η απόφαση κάθε δημοκρατικού κυρίαρχου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποκάλυψη βόμβα από Σόιμπλε: Έλληνας πολιτικός είχε προτείνει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ πριν το δημοψήφισμα Παπανδρέου

Το δραματικό παρασκήνιο των Καννών – Τα δάκρυα του Γιώργου Παπανδρέου – «Με άδειασες» είπε στον Βενιζέλο – «Κάποτε θα με ευγνωμονείς» του απάντησε

Σενάρια τρόμου – Κλειστές τράπεζες, αναλήψεις μόνο 100 ευρώ και το σχέδιο… “Μαύρος Κύκνος”

O ρόλος της κόρης Βενιζέλου την βραδιά των Καννών – «Μπαμπά, ότι είναι να κάνεις, κάντο!» του είπε τα ξημερώματα εκείνης της δραματικής νύχτας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version