Site icon NewsIT

Το μυστήριο με τους… “κοριούς” της ΕΥΔΑΠ στο σπίτι του Καραμανλή και η παρακολούθηση Σαμαρά

24.03.2014 | 16:30
Το μυστήριο με τους… “κοριούς” της ΕΥΔΑΠ στο σπίτι του Καραμανλή και η παρακολούθηση Σαμαρά

Τέσσερις συσκευές ανακαλύφθηκαν τυχαία πριν από περίπου ένα μήνα σε στύλους της ΔΕΗ κοντά στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή. Υπό... παρακολούθηση και ο Αντώνης Σαμαράς.

Αρχικά, ειπώθηκε πως ήταν μετρητές νερού. Μετά ελέχθη πως ήταν ενισχυτές εκπομπής και συλλογής σήματος internet. Τελικά, κανείς δεν έμαθε τι ακριβώς ήταν και ποια ήταν η χρήση τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, τέσσερις άγνωστης προέλευσης και χρήσης μηχανισμοί εντοπίστηκαν πριν από 20 μέρες κοντά στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στη Ραφήνα.

Εκτός όμως από τον Κώστα Καραμανλή, στόχος παρακολουθήσεων ήταν και ο νυν πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Σε αυτό το συμπέρασμα, οδηγείται σύμφωνα με την εφημερίδα, η ανάκριση που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών μελών της κυβέρνησης Καραμανλή.

Ο γ’ τακτικός ανακριτής Δημήτρης Φούκας που κάνει την έρευνα, έχει στη διάθεσή του, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες από τις οποίες προκύπτει ξεκάθαρα ότι κάποιοι μετέφεραν ιδιαίτερα ευαίσθητες πληροφορίες για συγκεκριμένες κινήσεις ανώτατων πολιτικών παραγόντων, ακόμη και το 2013!

Χαρακτηριστική είναι η συνομιλία που περιλαμβάνεται στη δικογραφία: ο Αριστείδης Καρατζάς, 69χρονος Ελληνοαμερικανός στο σπίτι του οποίου στην Πλάκα την περασμένη Παρασκευή έγινε έφοδος στο πλαίσιο της ανακριτικής έρευνας ενημερώνει για τις λεπτομέρειες του ταξιδιού του Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ, είναι ο Αλεξ Ρόντος, σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, που έχει κληθεί από τον ανακριτή και έχει καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση.

Οι “μετρητές” της ΕΥΔΑΠ στο σπίτι της Ραφήνας

Στις 22 Φεβρουαρίου υπάλληλος του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), σε τυχαία επίσκεψή του για έλεγχο βλάβης, διαπίστωσε πως κοντά στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού, επί των οδών Κυπρίων Αγωνιστών και Δαβάκη Πίνδου, βρισκόταν παράνομα τοποθετημένη στην κορυφή του τσιμεντένιου στύλου της ΔΕΗ μια μπεζ ιδιοκατασκευή.

Η κατασκευή, που βάσει των πρώτων ελέγχων αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου μηχανισμού, αποτελούνταν από μεταλλική βάση στην οποία ήταν ένας ηλιακός συλλέκτης διαστάσεων 33,5χ19 εκατοστών, ένα πλαστικό κουτί με άγνωστο περιεχόμενο από το οποίο έβγαινε ένα καλώδιο που κατέληγε σε μια κεραία προσαρμοσμένη σε μεταλλική βάση

Δεν έπαιρνε ρεύμα από το δίκτυο της ΔΕΗ και δεν είχε τοποθετηθεί από υπάλληλο του Οργανισμού, γεγονός που σημαίνει ότι είχε εγκατασταθεί παράνομα και αυθαίρετα, γράφει η εφημερίδα.

Η υπόθεση άρχισε όμως να γίνεται πιο σύνθετη όταν κατόπιν και πάλι με τυχαίο τρόπο βρέθηκαν άλλες τρεις αντίστοιχες συσκευές σε ισάριθμους στύλους της ΔΕΗ και πιο συγκεκριμένα στις διασταυρώσεις των οδών Κυπρίων Αγωνιστών και Περρή Στεφάνου, Βασιλέως Παύλου και Αθηνών και Εθνικής Αντιστάσεως και Αθηνών. Δηλαδή σε μια ακτίνα κάλυψης του σπιτιού του Κ. Καραμανλή.

Ο υπάλληλος ειδοποίησε την Ασφάλεια και κατόπιν αστυνομικές δυνάμεις αφαίρεσαν τις συσκευές και τις κατάσχεσαν. Το Τμήμα Ασφάλειας της Ραφήνας ειδοποίησε ακολούθως την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και εμπειρογνώμονάς της κλήθηκε να κάνει πραγματογνωμοσύνη.

Όπως αποφάνθηκε, επρόκειτο για πομποδέκτη ο οποίος είτε χρησιμοποιούνταν για τη λήψη δεδομένων από μετρητές νερού, είτε για τη συλλογή άλλων δεδομένων (χωρίς να τα κατονομάσει ποια θα μπορούσαν να είναι αυτά) και όλα αυτά εν αγνοία της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ.

Ήταν δηλαδή μια συσκευή που μετέφερε δεδομένα και τα αναμετέδιδε σε άλλη κεντρική μονάδα, χωρίς όμως εγκρίσεις από τους αρμόδιους φορείς.

Καμία ενημέρωση

Από την Ασφάλεια εντοπίστηκε ο ηλεκτρολόγος και υπάλληλος του Δήμου Ραφήνας, ο οποίος καταθέτοντας ανέφερε ότι, έχοντας λάβει σχετική εντολή από τον δήμο και καθ’ υπόδειξιν εταιρείας που είχε αναλάβει σχετικό έργο, το καλοκαίρι του 2009 τοποθέτησε τις τέσσερις συσκευές, στο πλαίσιο εκτέλεσης του πιλοτικού προγράμματος «Θησέας», προκειμένου να καταγράφουν δεδομένα μετρητών νερού. Όπως είπε, τα δεδομένα κατέληγαν στον Δήμο της Ραφήνας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, παρά την παρέμβαση βουλευτή της περιοχής, το τοπικό παράρτημα της Αστυνομίας δεν έκανε τίποτα. Όπως τονίζεται στο δημοσίευμα μάλιστα, περίπου δέκα ημέρες αφού βρέθηκαν οι συγκεκριμένες κατασκευές, η φρουρά του πρώην πρωθυπουργού δεν είχε καν, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις.

Τα χαμένα κομμάτια του παζλ

Υποψίες προκάλεσε το γεγονός πως άλλη, ανεξάρτητη ομάδα από τη μεριά της Ασφάλειας ενημέρωσε πρώην υπουργό σε θέματα ασφάλειας ότι δεν είχαν καμία σχέση οι τέσσερις μηχανισμοί με μετρήσεις νερού, αλλά ενδεχομένως αφορούσαν ενισχυτές για λήψη σήματος στο Ιντερνετ, ενώ υπήρχαν και πρόσθετα σκέλη, τα οποία ωστόσο δεν βρέθηκαν.

Πληροφορίες από την Ασφάλεια αναφέρουν ότι οι εν λόγω μηχανισμοί φέρονται να υπήρχαν στους συγκεκριμένους χώρους για περίπου 4 χρόνια (από το καλοκαίρι του 2009).

Όλα αυτά ενώ ολοκληρώνεται η έρευνα του γ’ τακτικού ανακριτή Δημήτρη Φούκα για το σκάνδαλο με τις υποκλοπές συνομιλιών μελών της κυβέρνησης Καραμανλή και φαίνεται να προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία κατά συγκεκριμένων προσώπων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σβήνει η “δάδα” της ΝΔ μετά τις Ευρωεκλογές;

Αυτός είναι ο “αρχικοριός” που παρακολουθούσε τα τηλέφωνα του Καραμανλή

Καραμανλής: Υποχρέωση όλων να στηρίξουμε Σαμαρά

Σκληρή επίθεση Παπανδρέου κατά Καραμανλή Σαμαρά και Βενιζέλου

Με υπογραφή Καραμανλή “γεννήθηκε” η πρώτη ΜΚΟ – Την πλήρωναν 8 εκατ. ευρώ για να… μετράει τις υπόλοιπες – Ρόντος: Ο Γιώργος τις έβαλε σε τάξη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version