Site icon NewsIT

Το πραγματικό δίλημμα του κυρίου Τατσόπουλου: Λάσπη του αργυρώνητου ή αρνητής της σωτηρίας της πατρίδας;

23.12.2014 | 14:05
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συγχαρητήρια στον κύριο Τατσόπουλο. Οφείλουμε όλοι οι πολίτες να τον συγχαρούμε για τη σταθερότητα στη θέση που εξέφρασε από την πρώτη στιγμή.

Θα μπορούσε ο κ. Τατσόπουλος να αλλάξει θέση και να ψηφίσει ΝΑΙ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Θετικά απαντά ο ίδιος αρκεί να αλλάξει θέση και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλαδή ο κ. Τατσόπουλος συναρτά την κορυφαία ίσως επιλογή της πολιτικής του ζωής από τη θέση άλλων, τους οποίους μάλιστα καταγγέλει για λαϊκισμό και για μύρια όσα.

Είναι η στάση του αυτή απόδειξη συνέπειας ή μήπως προκάλυμμα για επιλογή που δεν θέλει να ομολογήσει; Γιατί, για σκεφτείτε να ήταν ο κύριος Τατσόπουλος ο 180ος βουλευτής και με την ψήφος του να μην συνέβαλε στην εκλογή Προέδρου της Δημοκραστίας, αλλά στη νίκη των λαϊκιστών, στη νίκη αυτών που τους καταγγέλλει για μύρια όσα, στη νίκη αυτών που μπορεί να οδηγήσουν τη χώρα σε περιπέτεια όπως είπε ο Πρωθυπουργός μετά τη δεύτερη ψηφοφορία.

Ο κύριος Τατσόπουλος τάσσεται υπέρ της συναίνεσης και σύμφωνα με τα λεγόμενά του αυτήν υπηρετεί. Αλλά είναι έτσι όταν τάσσεται με εκείνους που αρνούνται οποιαδήποτε συναίνεση ακόμα και οποιαδήποτε συνεννόηση; Η πράξη του προωθεί τη συναίνεση ή την εμποδίζει; Κι΄αν ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται γιατί κύριε Τατσόπουλε δεν θα μπορούσε να υπάρξει συνεννόηση και συναίνεση με άλλες δυνάμεις; Και γιατί εσείς δεν συμβάλλετε με τις πράξεις σας προς αυτή την κατεύθυνση;

Αν διαφωνεί ο κ. Τατσόπουλος με την εκλογή του Σταύρου Δήμα και τη συνέχιση της διακυβέρνησης της χώρας από τις δυνάμεις που σήμερα απαρτίζουν την πλειοψηφία, αλλά και άλλα πρόσωπα που είναι υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας και θα συμμετάσχουν αν εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας, ας το πει. Η επιλογή του είναι κατανοητή και συνεπής με τις θέσεις που υιοθέτησε όταν έθεσε υποψηφιότητα με το ΣΥΡΙΖΑ.

Αν, όμως, ο πραγματικός λόγος της άρνησης είναι αυτός που προβάλλει, ε, τότε να μας συγχωρέσει γιατί θα πούμε ότι ο ίδιος ενσυνείδητα επιλέγει την περιπέτεια. Κι΄ αυτό είναι ακατανόητο.

Αφήστε κύριε Τατσόπουλε που είναι προτιμότερο να σας αποκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ αργυρώνητο, παρά να σας καταγράψει η ιστορία ως το βουλευτή που θα μπορούσε να αποτρέψει την περιπέτεια της χώρας, αλλά δείλιασε μπροστά στο φόβο της λάσπης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version