Πέμπτη, 18 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Το πράσινο σταυρόλεξο των αυτοδιοικητικών υποψηφιοτήτων

Το πράσινο σταυρόλεξο των αυτοδιοικητικών υποψηφιοτήτων

Συσκέψεις επί συσκέψεων στη Χαριλάου Τρικούπη, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι πράσινες υποψηφιότητες για τις 13 Περιφέρειες της χώρας. Αισιοδοξία στον ηγετικό πυρήνα του κόμματος ότι μπορεί να «πρασινίσουν» έως και 5 Περιφέρειες στον εκλογικό χάρτη το βράδυ της 25ης Μαίου.

Πυρετώδεις πλέον είναι οι συσκέψεις και οι παρασκηνιακές επαφές στο ΠΑΣΟΚ, ούτως ώστε να κλειδώσουν οι υποψηφιότητες για τις Περιφέρειες της χώρας το αργότερο έως τα μέσα της προσεχούς εβδομάδος. Στη Χαριλάου Τρικούπη επικρατεί αισιοδοξία ότι οι κατάλληλες επιλογές προσώπων ή το έργο νυν Περιφερειαρχών, που θα δοκιμαστούν εκ νέου στους δύο γύρους των Αυτοδιοικητικών εκλογών ( 18 – 25 Μαίου ) μπορούν στο «τέλος της βραδιάς» να χρωματίσουν πράσινες έως και 5 Περιφέρειες.

Συμπληρώνεται τα επόμενα 24ωρα το παζλ των πράσινων υποψηφιοτήτων – ποιες Περιφέρειες σημαδεύει το ΠΑΣΟΚ και ποιες αναδεικνύονται μαύρες τρύπες για το κόμμα

«Υψηλές προσδοκίες» έχουν καλλιεργηθεί στο ΠΑΣΟΚ για το Νότιο Αιγαίο με τον νυν Περιφερειάρχη, Γιάννη Μαχαιρίδη, το Βόρειο Αιγαίο με τον νυν Περιφερειάρχη, Αθανάσιο Γιακαλή, την Ανατολική Μακεδονία Θράκη με τον νυν Περιφερειάρχη, Αριστείδη Γιαννακίδη, την Περιφέρεια Κρήτης με τον νυν Περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπου φαίνεται ότι έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα της βουλευτού Κέρκυρας, Άντζελας Γκερέκου. Σημαντικές δυνάμεις, φαίνεται ότι συγκρατεί και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ο επίσης νυν Περιφερειάρχης, Απόστολος Κατσιφάρας.

«Μαύρες τρύπες» για το ΠΑΣΟΚ παραμένουν οι Περιφέρειες Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος και Ηπείρου, όπου ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει η εικόνα για το ποιος υποψήφιος θα υποστηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ. Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος επικρατέστερη εμφανίζεται η πρώην βουλευτής Φθιώτιδας, Κατερίνα Μπατζελή, ενώ λιγότερες πιθανότητες έχει ο επίσης πρώην βουλευτής του Νομού, Νίκος Τσώνης. Στην Περιφέρεια Ηπείρου εξετάζονται οι υποψηφιότητες των πρώην βουλευτών Χρήστου Κατσούρα και Θανάση Οικονόμου. Ομιχλώδες παραμένει το τοπίο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου οι ισχυρές υποψηφιότητες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Αγοραστό και την κ. Διώτη αποθαρρύνουν την κάθοδο προβεβλημένου υποψηφίου από το ΠΑΣΟΚ.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, απομένουν οι τελικές συζητήσεις προκειμένου να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του, ο πρώην βουλευτής Ημαθίας, Άγγελος Τόλκας, αν και ακούγεται και το όνομα της πρώην βουλευτού Α Θεσσαλονίκης, Εύας Καιλή. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπάρχει προβληματισμός για το πρόσωπο του νυν περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, με πολλά πράσινα στελέχη να εισηγούνται να υπάρξει μία προγραμματική συμφωνία, προκειμένου να μη «δρα ανεξέλεγκτος» ο κύριος Τατούλης.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας φαίνεται ότι προκρίνεται εκ νέου ο Γιάννης Παπαιορδανίδης, που ήταν υποψήφιος και στις αντίστοιχες εκλογές του 2010. Τέλος στην Περιφέρεια Αττικής, το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον νυν Περιφερειάρχη, Γιάννη Σγούρο, η πρωτοκαθεδρία του οποίου, ωστόσο, τίθεται εν αμφιβόλω από την ισχυρή υποψηφιότητα της Ρένας Δούρου από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη φημολογούμενη κάθοδο του νυν Δημάρχου Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, από την πλευρά της ΝΔ. Ο κύριος Σγουρός φέρεται προβληματισμένος από τους συσχετισμούς ισχύος, που έχουν διαμορφωθεί και προτίθεται να ανακοινώσει τις τελικές του προθέσεις τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πολύδωρας και Ζώης στηρίζουν Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια

Σγουρός: Σε λίγες μέρες θα ανακοινώσει αν θα είναι υποψήφιος

Και επίσημα η στήριξη της ΔΗΜΑΡ στον Γ. Καμίνη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε