Site icon NewsIT

Το προτεκτοράτο η Ελλάς και οι υπάλληλοι των Θεσμών

03.06.2016 | 16:07
Το προτεκτοράτο η Ελλάς και οι υπάλληλοι των Θεσμών

Στον συμπατριώτη μου (ως Ελληνα και όχι ως συντοπίτη) τον Μαργαρίτη Σχοινά, που ως εκπρόσωπος της Κομισιόν έκανε απαράδεκτη παρέμβαση, γιατί ο εισαγγελέας διαφθοράς κάλεσε σε απολογία τρία αλλοδαπά στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, έχω να του ψιθυρίσω δύο φωνήεντα.

Πρώτον, παρότι λέει ότι υπάρχει πλήρης σεβασμός στις δικαστικές διαδικασίες σε εξέλιξη, τον εγκαλώ ότι και μόνο η δήλωσή του αποτελεί ευθεία και απαράδεκτη παρέμβαση. Οι υπόλοιπες περικοκλάδες περί σεβασμού και τα ρέστα δεν είναι παρά ένα πολύ μικρό “φύλλο συκής” που δεν φτάνει να καλύψει εκείνα που προσπαθεί να κρύψει ο κύριος Σχοινάς.
Δεύτερον, την προστασία μπορεί να τη ζητά ο οποιοσδήποτε. Ομως, κύριε Σχοινά μου και κύριοι δανειστές, Θεσμοί, Τρόικα και όπως αλλιώς θέλετε να σας αποκαλούμε, υπάρχει μία ¨όχι απλώς ¨κόκκινη¨, αλλά “κατακόκκινη¨ γραμμή. Είναι ο σεβασμός του νόμου και η ισονομία όλων απέναντί του. Και δεν σας θυμίσω τη στάση του Σωκράτη πριν πάρει το κώνειο.
Αν, εσείς θέλετε ευνοϊκή μεταχείριση, με συγχωρέστε, αλλά θα σας πως ότι μας αντιμετωπίζετε ως προτεκτοράτο, όπου οι υπάλληλοί σας είναι ανεύθυνοι άρχοντες.
Αλλά στην Ελλάδα, έστω τη διεφθαρμένη, οι ανεύθυνοι άρχοντες μας τελείωσαν πριν από 42 χρόνια με δημοψήφισμα. Και ασφαλώς ο ελληνικός λαός δεν θέλει άλλους.
Με κάθε τιμή και σεβασμό, αλλά χωρίς να κλύνω το γόνυ, σας χαιρετώ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version