Site icon NewsIT

Το “πρώτο αίμα” του Χαρδούβελη

12.09.2014 | 06:50
Το “πρώτο αίμα” του Χαρδούβελη

Δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα ο δρόμος προς τον ΕΝΦΙΑ για τον Γκίκα Χαρδούβελη. Ήταν η πρώτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων του που εκφράστηκε δυσφορία για τους χειρισμούς του από το Μέγαρο Μαξίμου. Όμως η πίεση δεν τελειώνει με την ψήφιση της τροπολογίας. Με άγριες διαθέσεις αναμένουν τον Υπουργό Οικονομικών οι Ευρωπαίοι ομολόγοι του στο αυριανό άτυπο Eurogroup στο Μιλανο. Εξοργισμένος φέρεται και ο Γιάννης Στουρνάρας.

 Στην αρένα της σκληρής πολιτικής πραγματικότητας ελεω ΕΝΦΙΑ εισήλθε το τελευταίο 10ημερο ο Γκικας Χαρδουβελης και σύμφωνα με τους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου οι επιδόσεις του είναι μάλλον πενιχρές. Υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί παράγοντες αναγνωρίζουν στο οικονομικό επιτελείο την προσπάθεια να εξορθολογισει επι μέρους πτυχές ενός “άδικου φόρου”, αποδέχονται οτι διεπράχθησαν “εγκλήματα” κατά τον υπολογισμό με κυρία ευθύνη υπηρεσιακών παραγόντων ως επι το πλείστον, ωστόσο οργίζονται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες όταν ακούν τον κύριο Χαρδούβελη να αποποιείται της πολιτικής του ευθύνης επαναλαμβάνοντας μονότονα οτι ο “ΕΝΦΙΑ δεν ειναι δικός του φόρος”.

Δυσφορία υπήρχε και στους κύκλους των στενών συνεργατών του Αντώνη Σαμάρα, μολονότι οι τελευταίοι απέφευγαν να ρίξουν λάδι στη φωτιά

Ο κύριος Χαρδούβελης επιστράτευσε το συγκεκριμένο επιχείρημα για πρώτη φορά την περασμένη Παρασκευή, όταν μίλησε ενώπιον των Επιμελητηρίων Βορείου Ελλαδος στο ξενοδοχείο “Μακεδονία Palace” για να αντιμετωπίσει τις σκληρές επικρίσεις των παραγωγικών φορέων της πόλης. Αργότερα, στα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν στον κήπο του ξενοδοχείου από γαλάζιους υπουργούς και βουλευτές δεν έκρυβαν την έκπληξη και τη δυσαρέσκειά τους για τις συγκεκριμένες δηλώσεις. Μάλιστα κάποιοι αναρωτιώντουσαν: “Ποιος τελικά θα αναλάβει την ευθύνη, αν όχι ο Υπουργός Οικονομικών;”

Δυσφορία υπήρχε και στους κύκλους των στενών συνεργατών του Αντώνη Σαμάρα, μολονότι οι τελευταίοι απέφευγαν να ρίξουν λάδι στη φωτιά.

Ωστόσο, η χθεσινή επανάληψη της ίδιας δικαιολογίας απο τον κύριο Χαρδούβελη, όταν, μάλιστα, είχαν εκδηλωθεί με τον έναν η τον άλλον τροπο σοβαρές αντιδράσεις απο διάφορους βουλευτές της Συμπολίτευσης (Σηφουνάκης, Αηδόνης, Καραμανλή, Αυγενάκης) ήταν η σταγόνα, που ξεχείλισε το ποτήρι.

Δυσαρέσκεια για τις δηλώσεις Χαρδούβελη εκφράζεται και απο το περιβάλλον του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλαδος και προκατόχου του στην Οδό Νίκης, Γιάννη Στουρνάρα

Προς το παρόν, το Μέγαρο Μαξιμου θα αρκεστεί στις αυστηρές συστάσεις προς τον Υπουργό Οικονομικών για καλύτερη πολιτική διαχείριση, καθώς εκκρεμεί η πολύ κρίσιμη αξιολόγηση απο την τρόικα αλλά και ο μείζων στόχος της διευθέτησης του χρέους. Τη δημοσιοποίηση της δυσφορίας του Μεγάρου Μαξιμου ανέλαβε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιαδης, που δήλωσε νωρίτερα: “Ο νόμος ψηφίστηκε και η κυβέρνηση έχει συνέχεια. Αν δεν μπορεί να τον εφαρμόσει ας παραιτηθεί”.

Δυσαρέσκεια για τις δηλώσεις Χαρδούβελη εκφράζεται και απο το περιβάλλον του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλαδος και προκατόχου του στην Οδό Νίκης, Γιάννη Στουρνάρα, καθώς, όπως λένε συνομιλητές του τον αφήνει προκλητικά ακάλυπτο.

Ο κύριος Χαρδουβελης εχει πέραν όλων των άλλων να αντιμετωπίσει και την καχυποψία του δεύτερου τη τάξει κυβερνητικού εταίρου, του ΠΑΣΟΚ, που αξιώνει άμεση και λεπτομερή ενημέρωση για όλες τις κινήσεις του.

Αυριο, εξάλλου, ο κύριος Χαρδουβελης αναμένεται να έλθει ενώπιος ενωπίω με τους ομολόγους του της ευρωζώνης στο Μιλανο στο πλαίσιο του άτυπου Eurogroup και απο ο,τι διεφάνη απο τη συνάντηση του Υπουργικου κλιμακίου με την τρόικα οι διαθέσεις τους δεν θα ειναι και ιδιαιτέρως φιλικές. Ο ΕΝΦΙΑ ψηφίζεται σε λίγες ώρες, ωστόσο, τα σημάδια, που αφήνει στο εσωτερικό της κυβέρνησης αναμένεται να φανούν σε δευτερεύοντα χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σκληρή κριτική από ΔΗΜΑΡ για τα “μπαλώματα” στον ΕΝΦΙΑ 

Τελικά αντικαταστάθηκε και η Άννα Καραμανλή

Υπερψηφίστηκε ο ΕΝΦΙΑ – Μπαράζ αντικαταστάσεων για να περάσει η τροπολογία

νταση στη Βουλή για τον ΕΝΦΙΑ – Ποιοί αντικαθίστανται – Ποιές αλλαγές έγιναν

Η γη τους κατάπιε τα σπίτια και το κράτος τους ζητάει τον ΕΝΦΙΑ! Αγανάκτηση στο Ροπωτό Τρικάλων – ΦΩΤΟ

Tags:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version