Site icon NewsIT

Το πρώτο δείγμα του Γκίκα Χαρδούβελη: “Δεν θα κάνουμε ό,τι θέλει η τρόικα”

10.06.2014 | 18:51
Το πρώτο δείγμα του Γκίκα Χαρδούβελη: “Δεν θα κάνουμε ό,τι θέλει η τρόικα”

 Στη σκιά των διαμαρτυριών της καθαριστριών έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής με τους κ.κ. Στουρνάρα και Χαρδούβελη να είναι ιδιαίτερα ευδιάθετοι.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης στις πρώτες του δηλώσεις έδειξε το στίγμα των προθέσεών του και φάνηκε και μία αλλαγή στο ύφος και τις διαθέσεις του σε σχέση με τον Γιάννη Στουρνάρα. 

Ο κ. Χαρδούβελης ξεκαθάρισε πως “είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα” και κάλεσε την Αριστερά να καταλάβει πως για όλες τις προτάσεις της θα πρέπει να υπάρχει προϋπολογισμός, αλλά δεν ξέχασε και τη Δεξιά λέγοντας πως πρέπει να ξεφύγει από τον ατομικισμό και να κοιτάξει την οικογένεια. 

Όπως ξεκαθάρισε στις προθέσεις του είναι να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει καμία οικογένεια που δεν έχει υποστεί την κρίση, ενώ χρησιμοποιώντας πρώτο πληθυντικό δήλωσε “όλοι υποφέραμε” κάνοντας λόγο για οικογένειες ανέργων, οικογένειες που έχει μειωθεί το εισόδημά τους αλλά και απλήρωτους εργαζόμενους.

Αυτό που ακουγόταν στην αγορά της οικονομίας πως ο κ. Χαρδούβελης είναι δεινός διαπραγματευτής φάνηκε από την πρώτη στιγμή, καθώς σημείωσε πως “πρέπει να κάνουμε αυτό που θέλουμε εμείς και όχι αυτό που θέλει η τρόικα”.

Ειδική αναφορά έκανε στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια λέγοντας πως είναι πολλά, αλλά εξέφρασε την εκτίμησή του πως οι τράπεζες θα αρχίσουν σιγά σιγά να συνδράμουν στην αναδιάρθρωση του ιδιωτικού τομέα. 

Δεν παρέλειψε φυσικά ο κ. Χαρδούβελης πολλές φορές να αποθεώσει τον Γιάννη Στουρνάρας λέγοντας πως τα δύο χρόνια που ήταν σε αυτό το πόστο ήταν τα πιο δύσκολα, ενώ αστειεύτηκε μαζί του λέγοντας “βλέπετε πόσο χαρούμενος είναι που παρέδωσε όλο το φορτίο;”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση – Τα απρόοπτα που σημάδεψαν την ορκωμοσία – Ο διάλογος μυστήριο Σαμαρά – Δένδια

Τι δείχνει ο Αντώνης Σαμαράς στο κινητό στον νέο υπουργό Οικονομικων

Παγωμένα χαμόγελα από Σαμαρά και “μαγκωμένοι” υπουργοί – Τα μηνύματα και οι εξαγγελίες για το επόμενο διάστημα

Η συγκίνηση του Γιάννη Στουρνάρα στην παράδοση του υπουργείου Οικονομικών – Φεύγω από το σπίτι μου – Η αποθέωση του Αδωνι Γεωργιάδη

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version