Τετάρτη, 24 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Το ψηφοπάζαρο των ετεροδόξων

Το ψηφοπάζαρο των ετεροδόξων

Στο χρηματιστήριο των ψήφων, αν υπήρχε τέτοιο, αυτές που έπεσαν στις κάλπες από συνειδητούς ή παραπλανημένους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και στέκουν μετέωρες προς άγραν από αδίστακτους πολιτικούς μνηστήρες, είναι τώρα κλειδωμένες στην ανώτατη τιμή.

Δυστυχώς αυτή είναι η ασυγχώρητη υπηρεσία που προσφέρουν στη «Χ.Α» όσοι πολιτικοί σχηματισμοί διεκδικούν μερίδιο εν όψει του δεύτερου γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και μάλιστα με περισσή λιγούρα.

Χωρίς να σκέφτονται ότι, ψήφοι υγιώς σκεπτόμενων δημοκρατικών πολιτών μπορεί να χαθούν επειδή ακριβώς θα κυριευθούν από αηδία.

Ακόμη χειρότερα, παρά το ότι ενδεχομένως το σκέφτονται εντούτοις το προσπερνούν επειδή το φρεάτιο του νεοναζιστικού κόμματος ξεχειλίζει και από εκεί ίσως θεωρούν πως είναι ευκολότερο να τσιμπήσουν περισσότερους.
Χωρίς βεβαίως να υπολογίζουν πως δίπλα στέκεται και μια ευρωκάλπη όπου οι «παραπλανημένοι και απολωλότες», σύμφωνα με όσους υποκριτικά τους χαϊδολογούν, μπορεί να δείξουν τι πραγματικά είναι.

Είναι απίστευτος ο βαθμός της πολιτικής υποκρισίας τόσο της κυβέρνησης όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα της διαχείρισης του εκλογικού δυναμικού της «ΧΑ», καθώς και άλλων πολιτικών παραγόντων που με την στάση τους, της εκχωρούν βάθρο ρυθμιστή για την εκλογή δημάρχου και περιφερειάρχη στην Αττική.

Αλλά και ρυθμιστή της επίτευξης ευκαιριακών ποσοστιαίων στόχων κομματικών σχηματισμών που παλεύουν να επιβιώσουν με κάθε τερτίπι.

Η κυβέρνηση αφού είδε κι απόειδε με την πολιτική των χαδιών άφησε τα πράγματα να έρθουν εκεί που τα οδηγούσε νομοτελειακά η όξυνση , πριν χρησιμοποιήσει την πολιτική του φραγγελίου και των δικαστηρίων. Η αντιπολίτευση μπροστά στον ύψιστο σκοπό της κατάληψης της εξουσίας δεν διστάζει να γνέφει απροκάλυπτα προς την δεξαμενή μιας τάσης που δυναμιτίζει τα δημοκρατικά θεμέλια και τις ανθρώπινες αξίες, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά.

Που είναι λοιπόν η ρητή ,ενιαία ,αποποίηση κάθε εκλογικού οφέλους τέτοιας πηγής από ένα ευρύ μέτωπο των λοιπών κομμάτων και μάλιστα αυτών που διεκδικούν την εξουσία σε κάθε επίπεδο εν ονόματι της Αριστεράς; Δεν πιστεύουν, λένε ορισμένοι, ότι οι ψηφοφόροι της «ΧΑ» εκφράζουν αυτά που πρεσβεύει το κόμμα τους. Μπορεί να κρίνουν και εξ ιδίων καθώς το 30% των Ελλήνων δεν μπορεί να έγιναν αίφνης αριστεροί;

Οπότε στον πολιτικό χυλό που δημιούργησε η οικονομική άλωση και η καταστροφή των μεσοστρωμάτων δυστυχώς δεν πρέπει να μας εκπλήσσει αυτό το ψηφοπάζαρο των ετεροδόξων. Απλώς να μας θλίβει.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε