Πολιτική

Το ΣΔΟΕ βρήκε ”καθαρό” το Ίδρυμα Ανδρέα Γ. Παπανδρέου

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος του ΣΔΟΕ στο Ίδρυμα Ανδρέα Γ. Παπανδρέου και όπως ενημερώνει ο Γιάννης Στουρνάρας δεν έχει βρεθεί κάτι επιλήψιμο.

Χωρίς να διακριβωθεί τέλεση οποιουδήποτε αδικήματος ολοκληρώθηκε ο έλεγχος του ΣΔΟΕ στο Ίδρυμα Ανδρέα Γ. Παπανδρέου.
Έγγραφο που υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και διαβιβάστηκε στη Βουλή αναφέρει ότι «η αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, κατόπιν σχετικού εγγράφου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, διενήργησε έλεγχο επί συγκεκριμένων τραπεζικών συναλλαγών του αναφερόμενου Ιδρύματος, ο οποίος περαιώθηκε χωρίς να διακριβωθεί τέλεση οποιουδήποτε αδικήματος».

Το έγγραφο του υπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου που είχε ασκήσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος ζητώντας να ενημερωθεί ποιο είναι το αποτέλεσμα του ελέγχου του ΣΔΟΕ στο Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου.
Στην ερώτηση που είχε απευθύνει ο κ. Νικολόπουλος στο υπουργείο Οικονομικών, επικαλούνταν δημοσίευμα της Real News σύμφωνα με το οποίο οι φοροελεγκτικοί μηχανισμοί έστρεψαν τα φώτα τους, στον κοινωφελή οργανισμό τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν η Αρχή για το Ξέπλυμα έστειλε έγγραφο στο ΣΔΟΕ, ζητώντας να διενεργήσει έλεγχο.
Ήταν, όπως αναφέρει ο βουλευτής, μια από τις 387 εντολές ελέγχου φυσικών και νομικών προσώπων που έστειλε η Αρχή και ο επικεφαλής της Παναγιώτης Νικολούδης.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένει τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη, περιμένει τα προοδευτικά κόμματα για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
Στελέχη της Κουμουνδούρου εκφράζουν την άποψη ότι είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν ακόμα αποκαλυφθεί «όλα τα επεισόδια συγκάλυψης της υπόθεσης των Τεμπών»
Ο Σωκράτης Φάμελλος ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη στο «κάδρο» της κυβέρνησης: «Να μην μείνει αναπάντητη καμία αιχμή» η στρατηγική του Μαξίμου
Το κλίμα πόλωσης του τελευταίου διαστήματος, μαζί με την ιδιότυπη «μάχη» στα social media δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον
Η τραγωδία των Τεμπών
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι