- Μέχρι τα μέσα της εβδομάδας η νέα ρύθμιση για τα κανάλια στη Βουλή - Όποιος θέλει μπορεί να διεκδικήσει νέα προσωρινή άδεια βάσει τον όρων του νόμου Παππά - Προσωρινή λύση ψάχνει το Μαξίμου μέχρι τις οριστικές άδειες από το ΕΣΡ - Νομικό κενό και νέο ζήτημα συνταγματικότητας θέτουν συνταγματολόγοι
Τίμημα για την άδεια και όρους βασισμένους στον νόμο Παππά φέρνει στη Βουλή η κυβέρνηση μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός.
Ο νόμος, λέει το Μαξίμου δεν έχει καταργηθεί, ωστόσο προκύπτει σοβαρό ζήτημα και με τη νέα προσπάθεια της κυβέρνησης να κλείσει έστω το νομικό κενό, καθώς η ουσία της απόφασης του ΣτΕ αναγνωρίζει μόνο στο ΕΣΡ την αρμοδιότητα αδειοδότησης και έτσι επί της ουσίας η Κυβέρνηση δεν μπορεί έστω και με νέα ρύθμιση να προχωρήσει σε νέα Αδειοδότηση, έστω και προσωρινή.
Η κυβέρνηση με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σχεδιάζει την αδειοδότηση όλων των υφιστάμενων σταθμών που διαθέτουν αυτή τη στιγμή προσωρινή άδεια είτε πανελλαδικής εμβέλειας είτε περιφερειακή έναντι ενός αντιτίμου της τάξης των 6 με 7 εκατομμυρίων ευρώ.
Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές άδεια θα έχουν το δικαίωμα να λάβουν και τα δύο σχήματα πήραν μέρος στον διαγωνισμό που έγινε βάσει του νόμου Παππά, αλλά και όλοι οι ενδιαφερόμενοι στη βάση όμως των όρων του ίδιου νόμου για τον αριθμό των εργαζομένων, τις εγκαταστάσεις κλπ.
Μάλιστα αναφέρεται ότι όσοι μετείχαν στον διαγωνισμό και έχουν πλειοδοτήσει, με μια απλή βεβαίωση, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ότι θα τηρήσουν τους όρους που προβλέπει ο νόμος Παππά θα λάβουν τη νέα άδεια.
Όλα αυτά βέβαια μέχρι τη σύσταση του ΕΣΡ και τη νέα διαδικασία για την οριστική αδειοδότηση των καναλιών και την οριστική ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου.