- Δεύτερη μέρα συνεδρίου για το Ποτάμι με πολλές και... ενδιαφέρουσες παρουσίες - "Να δημιουργήσουμε το κοινοβούλιο του κέντρου" ήταν το μήνυμα του Σταύρου Θεοδωράκη - Παρών ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση εναντίον της κυβέρνησης - Γκι Φερχόφσταντ: "Μέρος του συστήματος ο ΣΥΡΙΖΑ! Δεν αποτελεί εναλλακτική" - "Μας ενώνουν πιο πολλά από όσα μας χωρίζουν" το... σαφές μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη - Κάλεσμα της Φώφης Γεννηματά στον επικεφαλής του Ποταμιού να δεχτεί την πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ - Παρών και ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το συνέδριο του Ποταμιού
Ημέρα δεύτερη για το συνέδριο του Ποταμιού, με την διαδικασία να εξελίσσεται σε… ομαδική -αντιπολιτευτική- επίθεση εναντίον της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ! Οι παρουσίες πολλές και σημαντικές. Το παρών έδωσαν δύο πρώην πρωθυπουργοί, οι Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, καθώς και ο επικεφαλής της Ομάδας των Φιλελευθέρων (ALDE) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκι Φερχόφσταντ, αλλά και ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα.
Ο Κώστας Σημίτης επεφύλασσε μία… θερμή αναφορά για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Με σκληρά λόγια επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για “ανόητους που μας κυβερνούν”!
Χαρακτηριστικά τόνισε: “Αυτή την κρίσιμη στιγμή οφείλω να αναδείξω αυτό που θεωρώ αναγκαίο για την κοινωνία μας και τη χώρα. Για να επανέλθουμε στην ομαλότητα, για να υπάρξει ορθολογισμός, για να μη συνεχιστούν οι περιπέτειες εκείνων που μας κυβερνούν. Για να μας κυβερνούν πρόσωπα που έχουν γνώση και κατεύθυνση. Να μη μας κυβερνούν πρόσωπα ανόητα που πιστεύουν πως εδώ από την Ελλάδα μπορούν να αλλάξουν όλο το καθεστώς της Ευρώπης. Για αυτά όλα χρειάζεται ένας ισχυρός πόλος ανάμεσα στην δεξιά και την παράλογη και χωρίς έρμα αριστερά“.
Άνοιγμα, με πολιτικό στίγμα τις αναγκαίες και δίκαιες μεταρρυθμίσεις, έκανε στο Ποτάμι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό του στο συνέδριο του Ποταμιού.
«Είμαστε όλοι μαζί στο μεγάλο μεταρρυθμιστικό κύμα που πρέπει να αλλάξει την ελληνική κοινωνία. Είμαστε μαζί στην ιδία πλευρά του τραπεζιού», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης . Συμπλήρωσε δε ότι «είμαστε μαζί στον ευρωπαϊκό δρόμο των μεταρρυθμίσεων».
Ωστόσο, όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, το άνοιγμα είναι πολιτικό κι όχι με όρους μεταγραφολογίας.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι η ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ κράτησαν τη χώρα στην Ευρώπη το περασμένο καλοκαίρι, ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ λέγοντας ότι «έχουμε την πιο ιδεοληπτική κυβέρνηση των μεταπολιτευτικών χρόνων».
Ο κ. Μητσοτάκης ευχήθηκε στο Ποτάμι να συνεχίσει τη θετική του πορεία σημειώνοντας ότι «τα ποτάμια ενίοτε μεταβάλλουν την κοίτη τους αρκεί να μην στερεύουν».
“Προτείνουμε το Κοινοβούλιο του κέντρου. Να γίνει μια μεγάλη συνάντηση, όλων αυτών που έχουν τις ίδιες αγωνίες. Να ξεκινήσουν αυτοί και όχι οι ηγεσίες. Το Κοινοβούλιο του κέντρου να συσπειρώσει. Εκεί θα φανεί πραγματικά πόσοι το θέλουν. Χωρίς παζάρια αλλά με ξεκάθαρη μεταρρυθμιστική ατζέντα”, είπε ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης.
Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, κάλεσε το Ποτάμι να δεχθεί την πρόσκληση που έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ εδώ και αρκετό καιρό.
“Σας καλώ να πείτε το μεγάλο ναι. Στην συζήτηση για τις μεγάλες αλλαγές. Αναμένουμε να το κάνετε αλλά δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο“, τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Επίθεση όμως εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και ο επικεφαλής της Ομάδας των Φιλελευθέρων (ALDE) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκι Φερχόφσταντ.
Συγκεκριμένα τόνισε όταν πήρε το λόγο: “Θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη μέρος του συστήματος και δεν είναι πια η εναλλακτική για το σύστημα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο Τσίπρας κάνει κι εκείνος ακριβώς το ίδιο που κάνει και η πολιτική ελίτ αυτής της χώρας“.
Μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, σημειώνοντας: “Συμβαίνει τώρα το ίδιο αι είναι ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα αυτό που συμβαίνει με τα ΜΜΕ. Διότι όλοι ξέρουν πως μπορούν να υπάρχουν 12 κανάλια κι αυτοί λένε όχι να υπάρξουν τέσσερα! Τέσσερα για τους φίλους τους! έρχεται η μέρα που ο Τζιάνι )σ.σ. τζιάνι Πιτέλα) θα θέσει το θέμα της Ελλάδας. Όχι μόνο ως οικονομικό πρόβλημα, αλλά και ως πρόβλημα πλουραλισμού, Δημοκρατίας και ελευθερίας του Λόγου“.
Δείτε φωτογραφίες από το συνέδριο του Ποταμιού
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Eurokinissi / ΑΠΕ – ΜΠΕ