Πολιτική

Το θέμα των φοροελαφρύνσεων έθεσε ο Σαμαράς στη Μέρκελ

Σε καλό κλίμα έγινε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, λίγο πριν ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η συνάντηση διήρκησε περίπου 40 λεπτά και έγινε σημαντική και εις βάθος συζήτηση, αφενός για τα θέματα της Συνόδου και αφετέρου για την ελληνική οικονομία.

Στη συνάντηση ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη και ενημέρωσε την Γερμανίδα καγκελάριο για τα θετικά σημάδια της ελληνικής οικονομίας, για την έξοδο στις αγορές και για την αναμενόμενη άνοδο του ΑΕΠ μετά από έξι χρόνια ύφεσης. Επίσης, αναφέρθηκε στα πολύ θετικά σημάδια που παρουσιάζει ο ελληνικός τουρισμός, καθώς και στις επισκέψεις του Κινέζου πρωθυπουργού και Προέδρου στην Ελλάδα.

Η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία πρόσφατα επισκέφθηκε την Κίνα, αντάλλαξε απόψεις με τον Αντώνη Σαμαρά για τις οικονομικές σχέσεις της Ευρώπης με το Πεκίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση Μέρκελ – Σαμαρά στη Σύνοδο Κορυφής – “Δεν περιμένω απόψε απόφαση”

Με 3 ώρες καθυστέρηση η άτυπη Σύνοδος Κορυφής “λόγω διαβουλεύσεων”

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ