Πέμπτη, 25 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Το βαρουφάκειο τέχνασμα που οδήγησε σε …μπαρούφα

Πηγή: Eurokinissi
Πηγή: Eurokinissi

Η δημιουργική ασάφεια φαίνεται πως δεν ήταν στιγμιαία έμπνευση του Γιάνη σε εκείνο το σημαδιακό Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

 Μάλλον στο αίμα του κυλά και τη χρησιμοποιεί για να γλιστρήσει σαν χέλι από τη δύσκολη στιγμή. Αλλά δυστυχώς ενίοτε μπορεί να οδηγήσει και σε …μπαρούφα πρώτου μεγέθους.

Αν δεν πιστεύετε δείτε τί είπε στις συμβασιούχες καθαρίστριες και τι προέκυψε. Όταν τον ρώτησαν τι θα γίνει με τη δουλειά τους, αρχικά απάντησε ότι οι συμβάσεις θα ανανεωθούν μέχρι το Δεκέμβριο.

Όμως εκείνες δεν ικανοποιήθηκαν από τη σαφή υπουργική απάντηση και πρόσθεσαν ότι θέλουν δουλειά και μετά τον Ιανουάριο του 2016. Τι να κάνει και ο Γιάνης με τόσο σαφή ερώτηση; Επιστράτευσε το κόλπο που τόσο αποτελεσματικό αποδείχθηκε στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, τη μεγάλη ταχυδακτυλουργία του, το ασύγκριτο κόλπο (δεν βρίσκω λόγια να την υμνήσω), τη δημιουργική ασάφεια.

Βάζοντας όλη την πειθώ και το πιο γοητευτικό του χαμόγελο είπε με ύφος αθώου παιδιού για να γίνει πιο πιστευτός: “Μπορώ εγώ να δεσμευτώ ότι θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο; Αν είμαστε η δέσμευση ισχύει”.

Μαέστρος ο Γιάνης, τις κατατρόπωσε τις καθαρίστριες. Δεν ξέρω αν είναι ακόμα με το στόμα ανοιχτό από το ευφυέστατο βαρουφάκειο λεκτικό τέχνασμα.

Ξέρω όμως ότι βάρεσαν όλα τα ενημερωτικά νταούλια και ο σκοπός ήταν σαφέστατος, αλλά καθόλου μα καθόλου καλός για την κυβέρνηση…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε