Site icon NewsIT

Το χαράτσι μένει έστω και μικρότερο, ο Στουρνάρας… αισιοδοξεί και διαψεύδει παράταση στα παζάρια με την τρόικα

02.04.2013 | 15:09
Το χαράτσι μένει έστω και μικρότερο, ο Στουρνάρας… αισιοδοξεί και διαψεύδει παράταση στα παζάρια με την τρόικα

- Κεδίκογλου: το χαράτσι θα μείνει αλλά το ποσό θα είναι μικρότερο - Από 10 έως 15% αναμένεται να μειωθεί το τέλος ακινήτων - Οι οριστικές αποφάσεις αύριο το απόγευμα στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών - Η ΔΗΜΑΡ επιμένει να λέει όχι στο να περιληφθεί το χαράτσι στον λογαριασμό της ΔΕΗ - Αν διαφωνούν ας απόσχουν από την ψηφοφορία, διαμηνύουν συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά - Την Πέμπτη το πρωί η συνάντηση Στουρνάρα - τρόικας

Την ώρα που ο χρόνος κυλά αντίστροφα για την έλευση της τρόικας και οι συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου δίνουν και παίρνουν, δυο βασικά στελέχη της κυβέρνησης διαμηνύουν στον κυβερνητικό εταίρο, ΔΗΜΑΡ, ότι το χαράτσι ήρθε για να μείνει έστω και μειωμένο.

Οι πληροφορίες για το χαράτσι λένε ότι θα υπάρχουν ελαφρύνσεις των χαμηλών – εισοδηματικά – στρωμάτων της κοινωνίας.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι οι μειώσεις για ανέργους και πολύτεκνους θα ξεπερνούν το 10%, ενώ αντίστοιχες θα είναι οι αυξήσεις στις λεγόμενες ακριβές περιοχές της Αττικής και των μεγάλων πόλεων της χώρας, προκειμένου να επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος που έχει τεθεί.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, εμφανίστηκε μετά από σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, αισιόδοξος πως θα υπάρξει αίσιο τέλος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Είπε επίσης πως δεν υπάρχει θέμα παράτασης των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών μας, ενώ αναφορικά με τη συνάντηση που είχε χθες με τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, δήλωσε πως έγινε μια πολύ καλή συζήτηση.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι το χαράτσι θα μείνει αλλά το ποσό θα είναι μικρότερο.

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ και ερωτηθείς για τη διαφωνία της Δημοκρατικής Αριστεράς στο ενδεχόμενο είσπραξης του φετινού φόρου, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, υπογράμμισε ότι όποτε έχει χρειαστεί οι κυβερνητικοί εταίροι έχουν δείξει υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Σημείωσε δε ότι η κοινωνία δεν αντέχει νέα μέτρα κι εκτίμησε ότι μπορεί να αναγνωριστεί από τους εταίρους η ρήτρα ύφεσης, λόγω και της Κύπρου και πρόσθεσε ότι «όπως είπε και χθες ο κ. Προβόπουλος, η περίπτωση της Κύπρου είναι μια αρνητική εξέλιξη για μας, επιτείνει την ύφεση για φέτος. Αυτός είναι ένας παράγοντας, ο οποίος είναι έξω από τον δικό μας έλεγχο. Πιστεύουμε ότι αυτό το στοιχείο θα πρέπει να προσμετρηθεί από τους πιστωτές μας, όπως και πέρυσι μας αναγνωρίστηκε, λόγω ύφεσης, το δικαίωμα μιας απόκλισης από τους στόχους, έτσι μπορεί να γίνει και φέτος».

Χαρακτήρισε πλασματική τη «μαύρη τρύπα» στα έσοδα, λέγοντας πως σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο ότι οι υπόχρεοι περιμένουν πρώτα να οριστικοποιηθεί ο αριθμός των δόσεων προτού εξοφλήσουν και εμφανίστηκε αισιόδοξος όσον αφορά στις σχετικές διαβουλεύσεις με την τρόικα. «Είμαστε πολύ κοντά σε μια θετική κατάληξη», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις επιπτώσεις από τις εξελίξεις στην Κύπρο, τόνισε πως οι τράπεζες εδώ είναι θωρακισμένες, ενώ ερωτηθείς για τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα περί ισοφαρίσματος των χαμένων από τους δανειστές με κούρεμα των ελληνικών καταθέσεων, χαρακτήρισε την αξιωματική αντιπολίτευση «Βαβέλ» απόψεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

10% ως 15% μείωση στο χαράτσι της ΔΕΗ και αύξηση στον ΦΑΠ – Ελλάδα

Εγκλωβισμένος ανάμεσα σε Μαξίμου και… Ιπποκράτους ο Βενιζέλος – Πολιτική

Ελάχιστες οι εκπτώσεις στο χαράτσι μέσω ΔΕΗ – Ελλάδα

Κεδίκογλου: Μέσω ΔΕΗ και φέτος το χαράτσι αλλά αισθητά χαμηλότερο – Πολιτική

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version