Πολιτική

Τώρα και η Λαγκάρντ εναντίον τρόικας

Αστοχίες της τρόικας στην περίπτωση της Ελλάδας παραδέχεται η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

«Όντως σημειώθηκαν αστοχίες και υπήρξε και λάθος προσέγγιση», είπε μιλώντας στην εκπομπή Q&A του αυστραλιανού κρατικού καναλιού του ABC, ωστόσο επισήμανε ότι σε αυτό συνέβαλαν και τα στοιχεία που δίνονταν για την ελληνική οικονομία και τα οποία «δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα».

Προηγήθηκε η ερώτηση μιας κοπέλας από το κοινό που συμμετείχε στη συζήτηση και είπε ότι μέτρα που επέβαλε η τρόικα στην Ελλάδα «έπληξαν τόσο την Ελλάδα όσο και την Ευρώπη» με τις αστοχίες τους.

Πάντως η κ. Λαγκάρντ εκτίμησε ότι η Ελλάδα ξεπέρασε τα δύσκολα και έχει μπει σε τροχιά ανάπτυξης. «Όλοι πανηγυρίζουμε το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, το πρώτο αν δεν κάνω λάθος από το 1943», ανέφερε.

Έκανε λόγο για ένα «μεγάλο ταξίδι» με πολλές θυσίες εκ μέρους των Ελλήνων αλλά τα σκληρά μέτρα ήταν απαραίτητα, όπως είπε, για να εξυγιανθεί η ελληνική οικονομία.

Η κ. Λαγκάρντ βρίσκεται στο Σίδνεϊ για την προετοιμασία των Συνόδων Υπουργών Οικονομικών και Διοικητών Κεντρικών Τραπεζών της Ομάδας των G20.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Νέο σχέδιο «μπαζώματος» πίσω από τις «παλινωδίες» του προέδρου του ΕΟΔΑΣΑΑΜ μετά το πόρισμα για τα Τέμπη
Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η Νέα Αριστερά λένε ότι από εκεί που η κυβέρνηση είχε «ευαγγέλιο» το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, τώρα το αμφισβητεί, με τη συμμετοχή ακόμα μια φορά και της ηγεσίας της Δικαιοσύνης
Τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου
Άδωνις Γεωργιάδης κατά Αντιπολίτευσης: Δηλητηριάσατε την πολιτική ζωή με το τεράστιο ψέμα του παράνομου φορτίου
«Σήμερα καταρρίπτονται με πάταγο οι ασυναρτησίες σας», πρόσθεσε ο Υπουργός Υγείας από το βήμα της Βουλής και μίλησε για «παλαβομάρες» της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη διάρκεια συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων στην Ολομέλεια της Βουλής