Πολιτική

Τόσκας: Είμαστε ασφαλής χώρα γι αυτό μας επιλέγουν εκατομμύρια τουρίστες

"Η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα και για αυτό την προτιμούν εκατομμύρια τουρίστες" ανέφερε ο Νίκος Τόσκας, μιλώντας στο 1ο διεθνές συνέδριο «Athens Security Symposium» . Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε επίσης πως υπάρχουν καλές ενδείξεις και για το θέμα των επενδύσεων.

Ο Νίκος Τόσκας τόνισε πως «το θέμα της ασφάλειας έχει αναχθεί ως κυρίαρχο. Ο κόσμος μας καθίσταται όλο και περισσότερο απρόβλεπτος και ανασφαλής», Επεσήμανε επίσης ότι το ζήτημα της ασφάλειας είναι μεγαλύτερο για την Ελλάδα, λόγω της γεωγραφικής θέσης της, της αστάθειας που επικρατεί σε γειτονικές χώρες, αλλά και του μεταναστευτικού ρεύματος.

«Δεν συνδέω το μεταναστευτικό ρεύμα με την τρομοκρατία. Οι περισσότεροι που έρχονται ψάχνουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Δεν είναι τρομοκράτες».

«Η χώρα μας έχει σύνθετο ρόλο», υπογράμμισε στη συνέχεια ο κ. Τόσκας «και καλείται να αντιμετωπίσει κινδύνους στα σύνορά της. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει καταστεί βασικός πυλώνας της Ελλάδας. Όλες οι υπηρεσίες θα πρέπει να συντονίζονται μεταξύ τους.toskas risoxoidis

Δεν πρέπει να υπάρχει υπέρμετρη καταστολή

Όσον αφορά τη δράση της αστυνομίας πρέπει να είναι τέτοια που να μπορεί να αντιμετωπίσει με… χειρουργικό τρόπο το ζήτημα της ασφάλειας. Δεν πρέπει να ακολουθηθεί η μέθοδος της υπέρμετρης καταστολής, αλλά αυτή της μείωσης των εντάσεων. Πρέπει να δείχνουμε σεβασμό στον πολίτη».

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει συνεργασία με υπηρεσίες πολλών χωρών για θέματα ασφάλειας, ενώ σχετικά με την εσωτερική τρομοκρατία ανέφερε, ότι έχει μειωθεί.

Χρυσοχοΐδης: Πρέπει να προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες

Ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, τόνισε ότι ο κόσμος αλλάζει διαρκώς και πρέπει να παράγονται πολιτικές προσαρμοσμένες στις ανάγκες της εποχής. «Ζούμε σε ένα κόσμο ασταθή», πρόσθεσε.

«Η αστάθεια παράγει συγκρούσεις, πολεμικά γεγονότα, μετακινήσεις πληθυσμών και πάνω σε αυτά πρέπει να κτίσουμε την ασφάλεια. Είναι βασικό να φυλάξουμε σωστά τα σύνορά μας. Μόνο εάν ασκούμε έλεγχο στα σύνορά μας μπορούμε να αποτρέψουμε την είσοδο επικίνδυνων ανθρώπων στη χώρα μας, καθώς και όπλων και εκρηκτικών υλών. Καθημερινά δεχόμαστε πολύ κόσμο από φλεγόμενες περιοχές, Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή, αλλά και ευαισθησία σε αυτό το θέμα».

Αμέσως μετά ο κ.Χρυσοχοϊδης χαρακτήρισε το σωφρονιστικό σύστημα ως «τον μεγάλο ασθενή της Ελλάδας», ενώ πρόσθεσε πως το συγκεκριμένο σύστημα προκαλεί πολλά προβλήματα. Καταλήγοντας, τόνισε ότι η ρητορική του μίσους και η κυριαρχία του φόβου σε μια κοινωνία προκαλούν αποσταθεροποίηση.toskas

Ένας ακόμη πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο Ελευθέριος Οικονόμου, υπογράμμισε ότι «πάνω από όλα πρέπει να δημιουργηθεί ένα δόγμα εσωτερικής ασφάλειας, με μακροπρόθεσμη στρατηγική και σταθερές δομές».

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε στη συνέχεια ότι «το πολιτικό σύστημα δεν έχει καταφέρει έως τώρα να συνεννοηθεί για τον καίριο τομέα της ασφάλειας, ενώ επισήμανε, πως «πρέπει να υπάρχουν διαδικασίες εκτίμησης απειλών και καθιέρωσης προτεραιοτήτων».

Σημειώνεται ότι το συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και είχε την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δημόσιας Διπλωματίας του ΝΑΤΟ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Νέο σχέδιο «μπαζώματος» πίσω από τις «παλινωδίες» του προέδρου του ΕΟΔΑΣΑΑΜ μετά το πόρισμα για τα Τέμπη
Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η Νέα Αριστερά λένε ότι από εκεί που η κυβέρνηση είχε «ευαγγέλιο» το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, τώρα το αμφισβητεί, με τη συμμετοχή ακόμα μια φορά και της ηγεσίας της Δικαιοσύνης
Τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου
Άδωνις Γεωργιάδης κατά Αντιπολίτευσης: Δηλητηριάσατε την πολιτική ζωή με το τεράστιο ψέμα του παράνομου φορτίου
«Σήμερα καταρρίπτονται με πάταγο οι ασυναρτησίες σας», πρόσθεσε ο Υπουργός Υγείας από το βήμα της Βουλής και μίλησε για «παλαβομάρες» της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη διάρκεια συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων στην Ολομέλεια της Βουλής