Σάββατο, 20 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Τους κορυφαίους “τραπέζωσε” η Γιαννάκου

Τους κορυφαίους “τραπέζωσε” η Γιαννάκου

Ένα γεύμα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα εσωτερικά της ΝΔ έλαβε χώρα χθες το βράδυ στην Αθηναΐδα. Σχεδόν όλα τα κορυφαία στελέχη της γαλάζιας παράταξης έδωσαν το παρόν μετά από πρόσκληση που τους απεύθυνε η πρ. Ευρωβουλευτής Μαριέττα Γιαννάκου.

Στο τραπέζι έδωσαν το παρόν πολλά κοινοβουλευτικά στελέχη όπως ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Νίκος Δένδιας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Νικήτας Κακλαμάνης και η Όλγα Κεφαλογιάννη. Ακόμη εκεί βρέθηκαν και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης και πρώην βουλευτές όπως ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και ο Βαγγέλης Αντώναρος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο γεύμα είχαν προσκληθεί και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Προκόπης Παυλόπουλος ωστόσο και οι δυο ενημέρωσαν την κα Γιαννάκου οτι δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν.

Η συζήτηση κράτησε πάνω από τρεισήμισι ώρες και το “μενού” περιελάμβανε τα πάντα. Αρχικά συζητήθηκε η πορεία της χώρας της νέας κυβέρνησης με τη δύσκολη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη να προκαλεί τον έντονο προβληματισμό των γαλάζιων στελεχών.

Όμως, η συζήτηση επεκτάθηκε και εσωτερικά της ΝΔ με τους περισσότερους να εκφράζουν την άποψη ότι οι διαδικασίες στο εσωτερικό του κόμματος θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα και να προχωρήσει ακόμη και η αλλαγή ηγεσίας. Σε αυτή τη άποψη φαίνεται όπως αναφέρουν οι πληροφορίες να συγκλείουν στην πλειονότητά τους όλα τα κορυφαία στελέχη.

Διαφωνία έδειξε να υπάρχει στο τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί αυτό καθώς κάποιοι όπως ο Ευριπίδης Στυλιανίδης τάχθηκαν υπέρ των καταστατικών διαδικασιών. Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μίλησε για την φυσιογνωμία της ΝΔ ζητώντας αλλαγή της ιδεολογικής ταυτότητας και μετατόπιση προς το μεσαίο χώρο. Με την άποψη αυτή συντάχθηκαν και ο Βαγγέλης Αντωναρος όπως και ο Αρης Σπηλιωτόπουλος.

Ακόμη, κάποιοι εκ των παρευρισκόμενων υπερθεμάτισαν ακόμη και για τη δημιουργία ενός νέου φορέα ο οποίος θα αντικαταστήσει τη ΝΔ. Αυτή η άποψη δεν έδειξε μέχρι στιγμής να έχει μεγάλη απήχηση.

Σκληρός στην κριτική του για τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ ήταν και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ο οποιος δέχτηκε τα συγχαρητήρια των παρευρισκόμενων για τον θεσμικό τρόπο που λειτούργησε η ΟΝΝΕΔ μετά τις εκλογές η οποία βγήκε μπροστά και άσκησε έντονη κριτική.

Αντικείμενο της συζήτησης υπήρξε και μια …κρυφή δημοσκόπηση μεγάλης δημοσκοπικής εταιρίας η οποία έδειχνε ότι η ΝΔ βρίσκεται στο 15,7% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 44,2%.

Από την άλλη οι βουλευτές μίλησαν και για τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν στην συνεδρίαση της ΚΟ στις 19 Φεβρουαρίου όπου θα λάβουν το λόγο. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οτι βουλευτές που θα λάβουν το λόγο εκτός των άλλων θα θέσουν και το θέμα της ηγεσίας.

Εκτός γεύματος έμεινε ο Μακης Βορίδης και ο Αδωνις Γεωργίαδης οι οποίοι δεν καλέστηκαν καθώς θεωρούνται οτι βρίσκονται πολύ κοντά στον Αντώνη Σαμαρά.

Εκτός της συζήτησης το μενού του γεύματος περιείχε ριζότο, σαλάτα με προσούτο και φιλετάκια με σως και λαχανικά. Ενώ το κόκκινο και λευκό κρασί έρεε άφθονο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε