Δευτέρα, 21 Οκτ.
18oC Αθήνα

Οι 3 κρυφές μεταρρυθμίσεις – Περαίωση στα εισοδήματα και λοταρία στις αποδείξεις

Οι 3 κρυφές μεταρρυθμίσεις – Περαίωση στα εισοδήματα και λοταρία στις αποδείξεις

Και ενώ το Eurogroup είναι σε εξέλιξη, κυβερνητικές πηγές αποσαφηνίζουν τι είναι αυτό που περιμένουν από την κρίσιμη συνεδρίαση, ζητώντας στην ουσία το Eurogroup να παραμείνει πολιτικό σώμα και να μην συζητάει τεχνικές λεπτομέρειες, καθώς όπως τονίζουν υπάρχει η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να εξειδικεύσει το πλαίσιο της εφαρμογής της.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης εκτός από τις επτά μεταρρυθμίσεις θα παρουσιάσει και μία άλλη λίστα με δράσεις, ορισμένες από τις οποίες θα κατατεθούν άμεσα στα τεχνικά κλιμάκια.

Το Μαξίμου υποστηρίζει πως η ελληνική κυβέρνηση υλοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εταίρους και μάλιστα σημειώνουν πως αυτές οι κινήσεις θα αποφέρουν έσοδα μέσα στο χρόνο χωρίς καμία επιβάρυνση για την ελληνική κοινωνία.

Συγκεκριμένα οι νέες τρεις μεταρρυθμίσεις είναι οι εξής:

– Μελέτη για την υποβολή δηλώσεων εισοδήματος παρελθόντων ετών. Αυτό θα γίνει χωρίς κανένα πρόστιμο μόνο με συμπληρωματική φορολογική δήλωση. Μια πρακτική που εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη περίπου κάθε πέντε χρόνια.

Στην ουσία η παραπάνω μεταρρύθμιση αποτελεί τη γνώριμη σε όλους διαδικασία της περαίωσης.

– Την κατάθεση τροπολογίας προκειμένου να ελεγχθούν οι «τριγωνικές συναλλαγές» που έχουν ως στόχο τη φοροαποφυγή. Απαραίτητη μεταρρύθμιση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διαφθορά και φοροαποφυγή.

– Επιπλέον κίνητρα ώστε οι πολίτες να διεκδικούν τις αποδείξεις στις συναλλαγές τους με τη θέσπιση αυτόματης διαδικασίας ώστε οι αποδείξεις λιανικής πώλησης να μπαίνουν σε «λοταρία». Αυτή η πρακτική θα επιβραβεύει την καλή φορολογική συνείδηση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε