Πολιτική

Τριαντόπουλος για πλημμύρες στη Θεσσαλία: Έχουν ήδη γίνει 3.000 αυτοψίες – Στο 70% η επιχορήγηση στις επιχειρήσεις

Περισσότερες από 3.000 αυτοψίες και καταγραφές έχουν ήδη γίνει στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, μετά τη φονική κακοκαιρία Daniel, σύμφωνα με όσα είπε κατά τη σημερινή ενημέρωση από τη Λάρισα, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος σημείωσε ότι 80 κλιμάκια του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται στο πεδίο από το πρωί και πραγματοποιούν τις αυτοψίες, οι οποίες σχετίζονται με τη χορήγηση της αποζημίωσης για την οικοσκευή και τις πρώτες ανάγκες έως 10.000 ευρώ.

Σημείωσε, επίσης, ότι έχουν συσταθεί περίπου 40 Επιτροπές σε συνεργασία με την Περιφέρεια, ώστε να χορηγηθεί η επιχορήγηση στις επιχειρήσεις που φτάνει έως το 70%.

Για τον πρωτογενή τομέα, ο υφυπουργός, τόνισε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία δήλωσης ζημιών, ενώ τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ βρίσκονται στο πεδίο δίνοντας προτεραιότητα στις κτηνοτροφικές μονάδες. Ενημέρωσε ότι για την περισυλλογή των ζώων, η οποία έχει ξεκινήσει, δεν χρειάζεται η αυτοψία από τον ΕΛΓΑ.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ
Χαμός με Μαρινάκη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον μηχανοδηγό στα Τέμπη: «Ήταν εθελοντής στο γραφείο Μητσοτάκη» – «Προσβάλετε τη μνήμη ενός νεκρού»
«Είστε αυτή που πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα θέλετε να επιβιώσετε πολιτικά και να ανεβάσετε πολιτικά το κόμμα σας εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο πόνο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης