Παρασκευή, 30 Αυγ.
31oC Αθήνα

Tροπολογία που έλυνε προβλήματα από τα capital controls αποσύρθηκε μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Tροπολογία που έλυνε προβλήματα από τα capital controls αποσύρθηκε μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Χαμός στην Ολομέλεια για τροπολογία που κατατέθηκε με την μορφή βουλευτικής τροπολογίας από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, λίγα μόλις λεπτά πριν τη λήξη της συνεδρίασης και ψήφισης του νομοσχεδίου και των τροπολογιών και η οποία παρείχε τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις που έχουν τελωνειακές υποχρεώσεις που αφορουν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης να ενταχθούν καταβάλλοντας ως πρώτη δόση το 3% σε ρυθμίσεις έως και 48 δόσεων και έτσι να λυθεί το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί λόγω των capital controls.

Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης σύσσωμα αντέδρασαν υποστηρίζοντας δεν υπάρχει καμία έκθεση του Λογιστηρίου του Κράτους που να αναφέρει σε τι ποσά αναφέρεται, ποιοι οφελούνται, και τι ποσά ζημιώνεται το δημόσιο για να την ψηφίσουμε.

O αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης από τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης αναγκάστηκε να πάρει τον λόγο και να υποστηρίξει πως το δημόσιο δεν χάνει χρήματα, αντιθέτως θα εισπράξει καθώς πολλές επιχειρήσεις με την εφαρμογή πέρυσι των capital controls βρέθηκαν να μην μπορούν να καταβάλλουν τον ειδικό φόρο…. Και αυτό που γίνεται τώρα είναι να τους δοθεί η δυνατότητα να πληρώσουν σε δόσεις. 

Ωστόσο, παρά το γεγονός πως αυτή η ρύθμιση θα έφερνε χρήμα στα κρατικά ταμεία και θα εξυπηρετούσε όσους είχαν πρόβλημα με τα capital controls που είχαν επιβληθεί από το 2015, η αντιπολίτευση δεν έκανε πίσω.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ μάλιστα δια του κ. Γιάννη Μανιάτη είπε πως εάν ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, που ήταν ο επισπεύδων του νομοσχεδίου δεν την αποσύρει το κόμμα του θα αποχωρήσει από την Βουλή.

Οι εξηγήσεις δεν έπεισαν κανένα από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που συνέχισαν να ζητούν την απόσυρση της τροπολογίας και αυτή να κατατεθεί με όλα τα στοιχεία με το άνοιγμα της Βουλής μετά τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου και να υπάρξει χρόνος να συζητηθεί, αντιθέτως υπάρχουν σκιές ότι σε κάποιους χαρίζετε πρόστιμα…

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες αναγκάστηκε να αποσύρει την τροπολογία και έτσι να λήξη το θέμα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε