Πολιτική

Τσακαλώτος: Η μεσαία τάξη δεν έχει συμφέρον να πάει με τη νεοφιλελεύθερη παράταξη

Κάλεσμα στη μεσαία τάξη απευθύνει ο υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κ. Τσακαλώτος μιλώντας στην κυριακάτικη «Αυγή» τονίζει πως τα κοινωνικά στρώματα αυτά «δεν έχουν πραγματικά κανένα συμφέρον να πάνε με την νεοφιλελεύθερη παράταξη».

«Εμείς προτείνουμε μεγαλύτερη μείωση του ΕΝΦΙΑ για το 77% των ιδιοκτητών και μικρότερη για τους υπόλοιπους. Η ΝΔ προτείνει ίδια μείωση για όλους. Μιλάει επίσης για πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Εμείς λέμε κατάργησή της για το 92% της κοινωνίας και μείωσή της για τα υψηλότερα εισοδήματα. Αυτό όμως εξοικονομεί μισό δισ. που θα πάει στην Υγεία και την Παιδεία. Ποιο πρόγραμμα συμφέρει τη μεσαία τάξη;», λέει ο . Τσακαλώτος.

Παράλληλα συγκρίνοντας τα προεκλογικά προγράμματα των δυο μονομάχων «η Νέα Δημοκρατία μας λέει ότι θα μειώσει τους φόρους (αν και δεν είναι ξεκάθαρη για το πότε) κόβοντας τις δαπάνες (αλλά δεν λέει ποιες) και έτσι θα φέρει ανάπτυξη. Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι μια πολυφορεμένη δεξιά λογική, χωρίς όμως κοστολόγηση, μια κακή απομίμηση της πολιτικής Τραμπ» και συνεχίζει: «Σε τι θυμίζει σήμερα η χώρα αυτό που παραλάβαμε το 2015; Κοιτάξτε όλους τους δείκτες, κυρίως του κοινωνικούς, αλλά και τους οικονομικούς: της φτώχιας, της ανεργίας, της υγειονομικής κάλυψης, της επισφάλειας, την κοινωνικής προστασίας».

Ακόμη τονίζει ότι υπήρξε εγκαίρως στρατηγική συμμαχιών δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι η ταυτότητα του κόμματος, μετά το πέρας των εθνικών εκλογών, θα πρέπει να είναι εκείνη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και όχι να μετακομίσει σε άλλη πολιτική οικογένεια.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ