Site icon NewsIT

Τσακαλώτος: Μαρξιστής στα οικονομικά και συντηρητικός στα τραπεζικά….

03.08.2016 | 17:52
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Με το διπλό πρόσωπο του Ιανού για τις οικονομικές του θεωρήσεις, εμφανίσθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών o Ευκλείδης Τσακαλώτος δηλώνοντας πως στα «οικονομικά είναι Μαρξιστής αλλά στα τραπεζικά θέματα είναι συντηρητικός….». Διαβεβαίωσε πάντως ερωτηθείς ότι «δεν θα χρειαστούν να ληφθούν νέα μέτρα για να μην ενεργοποιηθεί ο “κόφτης”….»

Τις δηλώσεις αυτές, έκανε ο υπουργός Οικονομικών κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την «τροποποίηση του ν. 4099/2012/Α΄250 (ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας 2014/91/ΕΕ/L 257) και άλλες διατάξεις» λέγοντας πως η εν εξελίξει διαπραγμάτευση είναι υπαίτια για την καθυστέρηση κατάρτισης του νέου μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής.

Εκτίμησε πως «οι αριθμοί θα βγουν ως αποτέλεσμα της συμφωνίας για το χρέος. Με το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης πήραμε μια ενδιάμεση συμφωνία για το χρέος και τώρα συζητάμε τι αριθμούς θα βάλουμε. Το αν θα μπορούν αυτοί οι αριθμοί να αλλάξουν ανάλογα με το χρέος είναι σε διαπραγμάτευση. Έχει και σχέση με αυτό που είπε ο αρχηγός της ΝΔ και ο διοικητής της ΤτΕ με την ανάπτυξη και το 2% πλεονάσματα» και πρόσθεσε πως στο τέλος του έτους θα ξέρουμε από το ΔΝΤ αν θα έχει καλυφθεί από τα μέτρα που  πήραμε το Μάιο και αν θα πει ότι πρέπει οι Ευρωπαίοι να κάνουν και άλλες ρυθμίσεις για το χρέος. Σημειώνοντας πως « το άγχος του ΔΝΤ είναι και θέλει το συγκεκριμένο πλαίσιο ώστε μετά το 2018 να βγούμε από το πρόγραμμα και να μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας».

Ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολιάζοντας την Κύρωση της ευρωπαϊκής Οδηγίας για τις τράπεζες και την κεφαλαιαγορά είπε πως «είμαι μαρξιστής στα οικονομικά και συντηρητικός στα
τραπεζικά…».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version