Site icon NewsIT

Τσακαλώτος στο Reuters: Σήμερα δεν έχουμε χρήματα για να πληρώσουμε το ΔΝΤ!

17.06.2015 | 18:45
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μια συνέντευξη του επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της χώρας μας, Ευκλείδη Τσακαλώτου, δημοσίευσε το πρακτορείο Reuters και αναμένεται να συζητηθεί.

«Προς το Παρόν δεν έχουμε χρήματα (σ.σ. για το ΔΝΤ)» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και πρόσθεσε ότι «η Αθήνα ήδη χρησιμοποίησε και την τελευταία σταγόνα ρευστότητας για το χρέος».

Χρήματα… γιοκ!

«Δεν υπάρχει χρηματοδότηση Δεν έχουμε πρόσβαση στις αγορές, μας λείπουν χρήματα που έχουν να μας καταβληθούν από το καλοκαίρι του 2014. Οπότε, προφανώς δεν θα είμαστε σε θέση να πληρώσουμε”.



Το Reuters τονίζει πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, επιμένοντας στην ρητορική της Αθήνας απέναντι σε αυτό που αποκαλεί παράλογες απαιτήσεις από τους δανειστές, επιτίθεται στους ευρωπαίους εταίρους και στο ΔΝΤ.

“Οι διαπραγματεύσεις είναι μία διαδικασία “δούναι και λαβείν”, όχι σύγκλιση στην αρχική θέση της άλλης πλευράς”, τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της κυβέρνησης και συνέχισε: “Έκαναν κάποιες υποχωρήσεις σε δημοσιονομικά θέματα αλλά για τους περισσότερους τομείς θα δυσκολευόσασταν να βάλετε σε μία κόλλα χαρτί αυτά που έλεγαν τον Φεβρουάριο κι αυτά που λένε τώρα, τον Ιούνιο. Συνεπώς αυτό μοιάζει κάπως περίεργο”.

Φάκελος “συντάξεις”

Συγκεκριμένα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απέκλεισε οποιαδήποτε περαιτέρω περικοπή στις συντάξεις, κάτι που επανειλημμένα τονίζει και ο Αλέξης Τσίπρας.

Τσακαλώτος: “Η Αθήνα θα μπορούσε να δεχτεί μία συμφωνία μόνο αν ήταν βιώσιμη και σχετίζονταν με θέματα για το χρέος, την χρηματοδότηση και τις επενδύσεις”

“Οι μεταρρυθμίσεις στις συντάξεις δεν είναι για εμάς “κόκκινη γραμμή”. Εμείς θεωρούμε απόλυτα λογικό πως οι περικοπές στις συντάξεις δεν θα πρέπει να είναι στην ατζέντα. Οι μεταρρυθμίσεις στις συντάξεις θα πρέπει να είναι στην ατζέντα”, δηλώνει ακόμη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, συμπληρώνοντας πως η οποιαδήποτε υποχώρηση θα πρέπει να είναι “οικονομικά βιώσιμη”.

Τέλος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απέρριψε κάθε συζήτηση περί Grexit από τους ευρωπαίους εταίρους, ως μία μέθοδο πίεσης για τις διαπραγματεύσεις, ωστόσο επιβεβαίωσε πως η Ελλάδα δεν έχει τα χρήματα για τις δόσεις του ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου αν δεν υπάρξει μία συμφωνία.

Πηγή: uk.reuters.com

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version