Τρίτη, 8 Οκτ.
21oC Αθήνα

Αλέξη Τσίπρα, ιδού πού υπάρχουν τα λεφτά. Πολιτική βούληση υπάρχει;

Αλέξη Τσίπρα, ιδού πού υπάρχουν τα λεφτά. Πολιτική βούληση υπάρχει;

Θα το ξαναπούμε. Θα το επαναλαμβάνουμε χωρίς να κουραστούμε. Αλέξη Τσίπρα ιδού τα χρήματα. Θα τα βρείτε στις λίστες Νικολούδη. Είναι 85.000 άτομα που έβγαλαν μετά το 2010 στο εξωτερικό πάνω από 200.000 ευρώ το καθένα και το θέμα επανήλθε στη δημοσιότητα με τις ερωτήσεις βουλευτών.

Που σημαίνει ότι έχετε στα χέρια σας φορολογούμενους με συνολική περιουσία πολύ μεγαλύτερη από 17 δισεκατομμύρια ευρώ που προκύπτουν από έναν απλό πολλαπλασιασμό.

Βεβαίως και δεν είναι παράνομη πράξη η μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό. Είναι όμως, ηθικά μεμπτή όταν η πατρίδα βρίσκεται σε κίνδυνο. Οταν έχει ανάγκη και το τελευταίο ευρώ και όταν ακριβώς η μεταφορά αυτών των χρημάτων στο εξωτερικό την καθιστούν ευάλωττη στους εκβιασμούς των δανειστών.

Επιπλέον πάρα πολλά από αυτά είναι προϊόν φοροδιαφυγής ή παράνομης δραστηριότητας και ποινικά κολάσιμης σε πάρα πολλές περιπτώσεις.

Ειλικρινά δεν είναι νοητό, ούτε ηθικό, ούτε δίκαιο, αλλά ούτε οικονομικά ορθό να πληρώνουν έκτακτες εισφορές συνταξιούχοι και μισθωτοί με ετήσιο εισόδημα 12.500 ή 13.000 ή 15.000 ή και 20.000 ευρώ και οι κύριοι και οι κυρίες της λίστας, που αποδεδειγμένα έχουν χρήματα να μην πληρώνουν ούτε ευρώ, έστω μία έκτακτη εισφορά για πολυτελή διαβίωση.

Κύριε Τσίπρα, αν θέλετε μπορείτε να βρείτε τον τρόπο να πληρώσουν οι 85.000 της λίστας με οποιαδήποτε μορφή. Πληρώνοντας οι εν λόγω κύριοι και κυρίες μπορείτε να απαλλάξετε τους πλέον φτωχούς πολίτες από φόρο ή να τους δώσετε ένα επίδομα ή να ενισχύσετε όσους έχουν πληγεί από την ανθρωπιστική κρίση.

Ηθικά, είναι σκάνδαλο που έχει ξεκινήσει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά το συνεχίζει και η δική σας κυβέρνηση, παρότι δεν συνάδει με την ηθική της Αριστεράς.

Κύριε Τσίπρα, τρόποι υπάρχουν. Πολιτική βούληση υπάρχει;

Θανάσης Λυρτσογιάννης

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε