Πολιτική

Τσίπρας: Είμαι πιο αισιόδοξος από τον Τσακαλώτο για ραντεβού με τη Σκάρλετ Γιόχανσον!

Ποιος να της το έλεγε της Σκάρλετ Γιόχανσον πως το όνομά της θα γινόταν… σύνθημα στα χείλη ακόμη και του πρωθυπουργού της Ελλάδας. Κι όμως, ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει αισιόδοξος για… ραντεβού με τη σταρ του Χόλιγουντ στην… «τοποθεσία» Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ.

Μπερδευτήκατε; Ίσως και η Σκάρλετ Γιόχανσον αν φτάσει στ’ αυτιά της κάτι απ’ όσα ειπώθηκαν από τον πρωθυπουργό κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, την Κυριακή (03.03.2019). Ο Αλέξης Τσίπρας θυμήθηκε την… ιστορική ατάκα του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Και επειδή είναι πιο… φιλόδοξος, μπορεί, είπε, να το κλείσει το ραντεβού κι αύριο κιόλας.

[read4more]

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο σημείο της ομιλίας του να πει για την προαναγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη πως όταν γίνει πρωθυπουργός, θα επιχειρήσει να επαναδιαπραγματευτεί το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων (3,5%).

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ θέτει το ζήτημα. Έτσι προέκυψε στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα η Σκάρλετ Γιόχανσον. Τον Μάρτιο του ’17, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε απαντήσει σε ανάλογη τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Σταμάτη, με την ατάκα που έγραψε… ιστορία: «και εγώ θέλω να βγω για κοκτέιλ με τη Σκάρλετ Γιόχανσον».

Αυτή την ατάκα θυμήθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Καθώς εξαπέλυε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρόθεση επαναδιαπραγμάτευσης, ο πρωθυπουργός είπε: «Εγώ, δεν ξέρω βέβαια αν ο Ευκλείδης συμφωνεί, διότι θεωρεί ότι του είναι δύσκολο να κλείσει ραντεβού με τη Σκάρλετ Γιόχανσον, αλλά εγώ που είμαι πιο φιλόδοξος από τον Ευκλείδη ότι μπορώ να κλείσω ένα ραντεβού μαζί της, είμαι εδώ και λέω αύριο το πρωί!

Αφού λοιπόν η αντιπολίτευση που υπέγραψε 4,5% ξαφνικά έχει μεγαλο πόνο για τα πλεονάσματα, να συμφωνήσουμε μαζί μια κοινή θέση απέναντι στους εταίρους και δανειστές μας για την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης για περαιτέρω μείωση. Αρκεί όμως να συμφωνήσουμε και από κοινού τι θα το κάνουμε το δημοσιονομικό περιθώριο που θα δημιουργηθεί».

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αποφασίζει το απόγευμα η επιτροπή δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ για την Κατερίνα Μπατζελή – Τρεις μήνες διαγραφή η πιθανότερη εκδοχή
Από την απόφαση που θα λάβει η επιτροπή δεοντολογίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η κατάσταση που θα επικρατήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Η Κατερίνα Μπατζελή
Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ο Χρήστος Σπίρτζης για να ερευνηθεί η εμπλοκή του στην τραγωδία των Τεμπών
Ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε ωστόσο ότι δεν θα κάνει δεκτό το αίτημα του Χρήστου Σπίρτζη, λέγοντας ότι το αίτημα τον τιμά «αλλά δεν μπορεί να ικανοποιηθεί λόγω του κανονισμού της Βουλής»
Ο Χρήστος Σπίρτζης
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Έρχεται παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα, ξεκίνησαν οι εξ’ αποστάσεως μαρτυρίες και ανακρίσεις»
«Αποκτάμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να μπορούμε να παράγουμε Τεχνητή Νοημοσύνη εδώ. Σ’ ένα χρόνο θα είναι έτοιμο» λέει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Kυριάκος Μητσοτάκης: Νέος εξωδικαστικός μηχανισμός με 6 πρωτοβουλίες που διευρύνουν την περίμετρο και στα εισοδήματα της μεσαίας τάξης
«Σχεδόν 33,5 χιλιάδες δανειολήπτες πέτυχαν ''κούρεμα'' έως 30% στις οφειλές τους και νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή τους έως 26 χρόνια», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου