Κυριακή, 29 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Αβραμόπουλος: Δεν διανοούμαι την χώρα εκτός ευρώ – Τσίπρας: Αλλαγή του Δουβλίνο ΙΙ

Αβραμόπουλος: Δεν διανοούμαι την χώρα εκτός ευρώ – Τσίπρας: Αλλαγή του Δουβλίνο ΙΙ

 Για περίπου μιάμιση ώρα συζήτησαν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο ο οποίος πέρασε το κατώφλι του Μαξίμου στις δέκα το πρωί. Το κλίμα μεταξύ των δυο ανδρών, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν πάρα πολύ καλό και εποικοδομητικό.

Μετά τη συνάντησή τους οι δύο άνδρες προέβησαν σε κοινές δηλώσεις όπου και από τις δυο πλευρές τονίστηκε η ανάγκη της συγκρότησης μιας εθνικής πολιτικής από πλευρά της χώρας για τη μεταναστευτική πολιτική.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «το Δουβλίνο ΙΙ προβληματίζει την Ευρώπη. Η Ελλάδα χρειάζεται μια εθνική στρατηγική για τη μεταναστευτική πολιτική ενταγμένη στο ευρωπαικό πλαίσιο, Μακριά από μικροκομματικές πολιτικές που ενισχύουν την ακροδεξιά ρητορική».

Ο Έλληνας Επίτροπος με τη σειρά του τόνισε ότι συμφωνεί με τη θέση της κυβέρνησης για το Δουβλίνο ΙΙ και πρόσθεσε ότι «πραγματικά είναι ένα ζήτημα που προβληματίζει την Ε.Ε.και είναι κάτι που εξετάζεται και πρέπει να αλλάξει από το Ευρωπαικό Συμβούλιο».

Για την εθνική στρατηγική στη μεταναστευτική πολιτική που πρέπει χαράξει η χώρα μας ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι «εξήγησα στον κ. πρωθυπουργό πόσο σημαντικό είναι να αποκτήσει η χώρα μας εθνική στρατηγική». Ενώ χαρακτήρισε τις προτάσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα ότι «βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση».

Κλείνοντας ο Έλληνας Επίτροπος τόνισε τη σημασία παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη επισημαίνοντας ότι «η συμμετοχή στην Ευρωζώνη είναι εγγύηση για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της. Προσβλέπουμε ώστε η χώρα να επανέλθει σε σταθερή πορεία και ήρεμα νερά. Δεν διανοούμαι ότι θα υπάρξει κυβέρνηση που θα διακινδυνεύσει την ύπαρξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε