Παρασκευή, 19 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Τσίπρας: Επιταχύνεται η ταυτοποίηση προσφύγων – Ανάκληση αδειών για την Ειδική Διαχειριστική Αρχή

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI
ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Την άμεση συγκρότηση της Ειδικής Διαχειριστικής Αρχής, ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια, ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του για το πρόβλημα των μεταναστών και προσφύγων.

“Είναι ένα πρόβλημα διεθνές που υπερβαίνει την Ελλάδα, έχουμε δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες που δια μέσω της Ελλάδας και της Ιταλίας προσπαθούν να προσεγγίσουν τον ευρωπαϊκό χώρο. Ένα πρόβλημα που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις εξαιτίας της κατάρρευσης των χωρών προέλευσης και κυρίως της Συρίας”, ανέφερε αρχικά ο Πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κύριος Τσίπρας, οι αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ήταν οι εξής:

– Τον διαρκή συντονισμό συναρμόδιων υπουργείων υπό την ευθύνη του Αλέκου Φλαμπουράρη και της Τασίας Χριστοδουλοπούλου με στόχο την ταχύτερη δυνατή αποφόρτιση των νησιών που σήμερα βρίσκονται ως κέντρα υποδοχής σε μια πρωτοφανή αιχμή, καθώς και την ενίσχυση υποδομών για την υποδοχή των μεταναστών, την ενίσχυση διαδικασιών ταυτοποίησης προσφύγων και την ταχύτερη δυνατή μετακίνησή τους από τα νησιά προς τον ηπειρωτικό χώρο.

– Την επιτάχυνση για την άμεση συγκρότηση Ειδικής Διαχειριστικής Αρχής, που μέσω αυτής θα έχουμε τη δυνατότητα άμεσης αξιοποίησης ευρωπαϊκών κονδυλίων για την ασφάλεια των συνόρων και την απορρόφηση των προσφύγων. Έχει γίνει ανάκληση αδειών ώστε η Αρχή να είναι έτοιμη μέσα στις επόμενες ημέρες.

Στη σύσκεψη, που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, μετείχαν επίσης ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Αλέκος Φλαμπουράρης, ο αναπληρωτής υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας, και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε