Site icon NewsIT

Τσίπρας: Γιατί δε θα πάω στην τελετή για την ελληνική προεδρία – Όλη η Ευρώπη στην Αθήνα και ο Τσίπρας χώρια…

08.01.2014 | 12:56
Τσίπρας: Γιατί δε θα πάω στην τελετή για την ελληνική προεδρία – Όλη η Ευρώπη στην Αθήνα και ο Τσίπρας χώρια…

- Τι κι αν είναι ο υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν στις επερχόμενες ευρωεκλογές; - Ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε και επίσημα να σνομπάρει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να μην παραστεί στην τελετή για την ανάληψη της ελληνικής προεδρίας στο Μέγαρο Μουσικής - Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν στον ΣΥΡΙΖΑ - Κεδίκογλου: Ο Τσίπρας έχει συμπλέγματα...

Από το πρωί υπήρχε η φήμη αλλά σε επίπεδο σκέψης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα όμως, σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αποφασίσει οριστικά να μην πάει στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο έλληνας πολιτικός που είναι υποψήφιος της Αριστεράς για Πρόεδρος της ΚΟΜΙΣΙΟΝ, δεν θα παραστεί σε ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα για την Ελλάδα… Ο Αλέξης Τσίπρας, πιστεύοντας προφανώς ότι η κίνησή του είναι άλλη μια κόντρα μεταξύ του ιδίου και της κυβέρνησης, προφανώς δεν αναλογίζεται τον αντίκτυπο που θα έχει για την Ελλάδα και για το κόμμα του ο σνομπισμός που επιδεικνύει απέναντι στους κορυφαίους αξιωματούχους της Ευρώπης.

Γιατί δεν θα πάει

Ύστερα από συζητήσεις που έγιναν σε συσκέψεις, αποφασίστηκε ότι η απουσία του κ. Τσίπρα από την αποψινή εκδήλωση είναι μιά πολιτική απόφαση που σχετίζεται με σειρά γεγονότων που, κατά την αξιωματική αντιπολίτευση, επηρέασαν την τελική απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, η συνολική ατζέντα της ελληνικής Προεδρίας δεν ανταποκρίνεται στην κρισιμότητα της περιόδου που διέρχεται, τόσο η χώρα μας, όσο και η ΕΕ. Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να αναδείξει τα προβλήματα της ανεργίας, της ανάπτυξης, της δημοκρατίας κ.α., με στόχο να τεθούν οι βάσεις για μιά νέα αντιμετώπιση της κρίσης.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί την κυβέρνηση για την αναβολή της επίσκεψης της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διερευνά τις ευθύνες της τρόικας για την πολιτική που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Πορτογαλία.

Οι ίδιες κομματικές πηγές σημειώνουν ότι, το επόμενο διάστημα, κατά τη διάρκεια της προεδρίας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδείξει αυτή την «άλλη ατζέντα» της Ελλάδας και της ΕΕ.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα να μην παραστεί στην επίσημη έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας, δήλωσε:

Ο κ. Τσίπρας αυτοπροβάλλεται ως υποψήφιος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ώρα που αρνείται να παραστεί στην τελετή ανάληψης της Ευρωπαϊκής Προεδρίας από την Πατρίδα του!
Ο καθένας αντιλαμβάνεται τα συμπλέγματά του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σνομπάρει την τελετή ανάληψης της προεδρίας ο Αλέξης Τσίπρας

“Μπάζει” απ’ τα δεξιά η ΝΔ….

Σούλτς: Εγώ αποφάσισα να μην έρθουν οι ελεγκτές της τρόικας

“Απεταξάμην” λέει τωρα ο ΣΥΡΙΖΑ για τα καμώματα του Διαμαντόπουλου

Δεν έρχεται το ευρωκοινοβούλιο στην Αθήνα – Παρέμβαση Σαμαρά καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ – Δεν είστε στα καλά σας απαντά ο Κεδίκογλου

Η μεγάλη μονομαχία Σαμαρά – Τσίπρα

Τσίπρας: Πρώτη πρόκληση για το 2014 να ανατρέψουμε την πολιτική της λιτότητας

Tags:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version