Πολιτική

Τσίπρας: Η ΝΔ κλείνει δημόσια πανεπιστήμια για να ανοίξουν ιδιωτικά

Η ανακοίνωση από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ότι δεν θα ιδρυθεί, όπως δρομολογούσε η προηγούμενη κυβέρνηση, Νομική Σχολή στην Πάτρα προκάλεσε την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού. Με δυο tweets ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία.

«Δεν θα ιδρυθεί η 4η Νομική στην Πάτρα. Σήμερα θα ανακληθεί η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης», ανέφερε η Νίκη Κεραμέως κατά τις δηλώσεις της μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Παιδείας. Την ανακοίνωσή της δεν άργησε να σχολιάσει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ήξερα ότι δυσαρεστήθηκε η ΝΔ με το εκλογικό αποτέλεσμα στην Αχαΐα, αλλά δεν περίμενα ότι θα έσπευδε να τιμωρήσει έναν ολόκληρο Νομό, με πρωταγωνιστικό ρόλο στη πανεπιστημιακή εκπαίδευση της πατρίδας μας» ήταν η πρώτη ανάρτηση που έκανε ο πρώην πρωθυπουργός στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Και πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας: «Η κατάργηση της νεοσύστατης Νομικής Σχολής στην Πάτρα δείχνει εύγλωττα το ριζικά διαφορετικό σχέδιό μας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εμείς φτιάχνουμε νέα ποιοτικά Δημόσια πανεπιστημιακά τμήματα και σχολές, η ΝΔ τα κλείνει προκειμένου να ανοίξουν ιδιωτικά. Δήθεν για να μη φεύγουν τα παιδιά μας έξω. Βαθιά υποκρισία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη Ανάσταση στην Τήνο – Το μήνυμα του Μητροπολίτη Σύρου
«Εσείς στις πλάτες σας φέρετε τις ευθύνες του έθνους ολοκλήρου. Και χρειάζεστε την προσευχή για αυτή την δύναμη της Παναγίας μας», το μήνυμα του Μητροπολίτη Δωρόθεου στον πρωθυπουργόι
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη Ανάσταση στην Τήνο 6