Καθησυχαστικός ο Αλέξης Τσίπρας για το ενδεχόμενο αποχώρησης Καμμένου. "Άδειασμα" με το "γάντι" στον κυβερνητικό εταίρο. Συνεδριάζει την Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο.
Τι θα κάνει αν ο Πάνος Καμμένος υλοποιήσει την απειλή του και αποχωρήσει από την κυβέρνηση ρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, αποχωρώντας από την αίθουσα της Ολομέλειας, όπου παρακολούθησε τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.
“Και πού να πάει ο Καμμένος; Μην ανησυχείτε”, ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού.
Ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι αύριο η συζήτηση για τον προϋπολογισμό θα εξελιχθεί σε ήπιους τόνους. “Η διαδικασία συζήτησης θεσμικά είναι διαφορετικά, καθώς αυτή γίνεται σε επίπεδο στοιχείων. ‘Αλλωστε όπως είδατε και σήμερα η αντιπαράθεση μεταξύ του Χουλιαράκη και του Σταϊκούρα, ήταν με το «σείς» και το «σας», όπως είδατε θύμισε Οξφόρδη…”, είπε χαριτολογώντας.
Σε ερώτηση εάν υπάρχει κάποιο ειδικό θέμα που θα απασχολήσει τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: “Γιατί; Πρέπει να υπάρχει κάποιο θέμα για να συνεδριάσει το Υπουργικό; Έχουμε καθυστερήσει, κάναμε κάθε μήνα”.
Η δήλωση Τσίπρα έρχεται λίγες ώρες μετά το “άδειασμα” μέσω κυβερνητικών πηγών στον Πάνο Καμμένο, που είχε ζητήσει παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι κυβερνητικές πηγές «η εξέλιξη της Συνταγματικής Αναθεώρησης στα Σκόπια δεν αφήνει κανένα περιθώριο ανάδειξης αλυτρωτισμού. Αντιθέτως, όσες αλυτρωτικές αναφορές υπήρχαν στο Σύνταγμα της γείτονος, τελικώς διαγράφονται από αυτό. Συνεπώς δεν έχει κανένα νόημα αυτή η συζήτησή πόσο δε μάλλον η εμπλοκή του ΠτΔ».
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας σε ομιλία του, το βράδυ του Σαββάτου (15.12.2018) στην έναρξη των εργασιών του 3ου τακτικού Συνεδρίου της Νεολαίας ΑΝΕΛ, κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, να πάρει θέση.
Τόνισε ότι αν φράσει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, εφόσον ψηφιστεί από την Βουλή της πΓΔΜ, «ήρθε η ώρα να πάρει θέση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», δηλαδή, όπως εξήγησε, αν η Συμφωνία υποκρύπτει αλυτρωτισμό, τότε «να μπλοκαριστεί από το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».