Τετάρτη, 11 Σεπτ.
22oC Αθήνα

Τσίπρας: Κάλυψη σε Παππά και… ανένδοτος στην κυβέρνηση

Τσίπρας: Κάλυψη σε Παππά και… ανένδοτος στην κυβέρνηση

Νέο ανένδοτο πόλεμο ώστε να μην «διπλώσει» ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης κήρυξε χθες ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος τονίζοντας ότι ο ένας χρόνος διακυβέρνησης της χώρας από την ΝΔ «δεν είναι μια καλή επέτειος ούτε για μας, ούτε για τη χώρα. Ήταν ένας σκοτεινός χρόνος αυτός για την δημοκρατία , για την κοινωνία ,για την οικονομία , για τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά , για την μεσαία τάξη , για την νεολαία».

Σκληρή γλώσσα για ΝΔ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αναφέρθηκε στα  χρήματα που πήραν τα ΜΜΕ λέγοντας ότι «θα δώσουν λόγο για τη λίστα Μητσοτάκη-Πέτσα τόνισε ότι «καμιά επιχείρηση λάσπης δεν θα μας κάνει να δεχτούμε ως κανονικότητα την επιδρομή της κυβέρνησης» και ξεκαθάρισε προς όλες τις πλευρές ότι δεν υπάρχει θέμα Παππά αλλά επίθεσης της κυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό το κόμμα θα πρέπει να αντιδράσει ενωμένα και συντεταγμένα.

Κάλυψη σε Παππά

Κλίμα ενότητας μάλιστα επικράτησε και στις τοποθετήσεις των βουλευτών με τον Νίκο Παππά να υπερασπίζεται τον εαυτό του λέγοντας ότι πληρώνει την ιστορία με τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ έκανε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα επιτεθεί με μεγαλύτερη σφοδρότητα το επόμενο διάστημα.

Ο Νικος Βούτσης ζήτησε το κόμμα «να αντιδράσει σαν μια γροθιά» ενώ η Όλγα Γεροβασίλη επεσήμανε ότι όταν ο αντίπαλος επιτίθεται σε έναν επιτίθεται σε όλους.

Με τη φράση «ως εδώ» ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι το κλίμα συναίνεσης τελείωσε και ότι πλέον καθημερινά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρίσκεται εκεί που πρέπει. Δίπλα στους πολίτες, αλλά και στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

click4more: Μητσοτάκης και… εκλογές – Το ξεκάθαρο μήνυμα του πρωθυπουργού – Οι σκέψεις για την περίπτωση Παππά

Αναφερόμενος στα θέματα της επικαιρότητας μίλησε για εκστρατεία συκοφαντίας εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε: «Μαζί με το κράτος το παρακράτος, μαζί με την αστυνομία τη μαφία. Ίσως πει κάποιος σήμερα ότι χρησιμοποιώ σκληρές εκφράσεις. Όχι. Γιατί, καμιά σκληρή έκφραση δεν μπορεί να αποδώσει την ανηθικότητα της δολοφονίας χαρακτήρων που επιχειρούν, προκειμένου να στρέψουν αλλού τα φώτα της δημοσιότητας. Και όχι στα κοινωνικά ερείπια της πολιτικής τους».

Στο σημείο αυτό σύμφωνα με κάποιους από τους παρευρισκόμενους έδειξε προς το μέρος του Νίκου Παππά θέλοντας με αυτό τον τρόπο να κάνει ακόμα πιο σαφές ότι μιλάει για τις επιθέσεις που δέχεται ο πρώην στενός του συνεργάτης.

“Δεν θα κυλιστούμε στο βούρκο μαζί τους”

«Πετάνε λάσπη στον ΣΥΡΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και στα στελέχη του, ακριβώς γιατί δε τους ενδιαφέρει αν η λάσπη μετατρέψει τη πολιτική αντιπαράθεση σε βούρκο. Αυτοί άλλωστε εκεί είναι συνηθισμένοι να ζουν.

Αλλά αυτό που θέλουν είναι να κυλιστούμε στο βούρκο μαζί τους. Αυτό που θέλουν είναι να επιβάλουν το στερεότυπο ότι όλοι είναι ίδιοι. Και τελικά να σπείρουν την απογοήτευση στην κοινωνία, έτσι που να παραδοθεί στις ορέξεις τους χωρίς αντίσταση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το επιχειρεί αυτό η ελληνική Δεξιά. Την κατέχει τη σχετική τεχνογνωσία, την ξέρει καλά τη διαδικασία της διαβολής και της λάσπης.

Και σήμερα δε θα πάω μακριά στην εποχή του πατέρα Μητσοτάκη. Αλλά σε όσα ζήσαμε πρόσφατα, σε όσα ζήσαμε με τις Πρέσπες.

Με τη διαβολή υπουργών μας όταν ήμασταν στην κυβέρνηση. Με τις χιλιάδες ανήθικες επιθέσεις που δέχτηκα και δέχομαι εγώ προσωπικά.

Με τον οχετό που πολλοί, ή μάλλον όλοι, αντιμετωπίσαμε όταν δημοσίευαν σενάρια δήθεν πλουτισμού, δήθεν διαπλοκής, δήθεν κινήσεων αντίθετων με το ήθος της Αριστεράς.

Όσο πιο πολύ η πολιτική τους θα χρεοκοπεί και θα καταδικάζεται να είστε σίγουροι ότι τόσο πιο πολύ θα βουλιάζει στη λάσπη αυτού του είδους.

Κι αυτό σημαίνει ότι οφείλουμε να μετράμε μια και δύο φορές κάθε μας βήμα και να είμαστε όλοι προσεκτικοί. Αλλά οφείλουμε επίσης και να μην αφήνουμε τίποτα να πέφτει κάτω.

Να υψώσουμε συλλογικά ισχυρό ανάχωμα στις επιθέσεις του παλιού πολιτικού συστήματος, που στόχο δεν έχουν τα στελέχη, αλλά μέσω των στελεχών, το ίδιο το κόμμα, την ίδια τη παράταξη.

Ως εδώ λοιπόν. Μαθήματα ήθους και εντιμότητας δε θα κάνουν σε εμάς τα παπαγαλάκια των υπόδικων επιχειρηματιών».

Η διόρθωση του επικοινωνιακού “φάουλ”

Με αυτά που είπε ο Αλέξης Τσίπρας –φέρνοντας  επιχειρήματα από τα πρόσφατο παρελθόν  – διόρθωσε το επικοινωνιακό φάουλ στελεχών του κόμματος του που μιλούσαν για το βρώμικο 1989 καθώς εκ του αποτελέσματος κρίθηκε αποτυχημένο. Αφ’ ενός επανέφερε μνήμες στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στους οποίους σήμερα απευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου έδωσε πάτημα στην ΝΔ να θυμίσει ότι η αριστερά και η ΝΔ παρέπεμψαν μαζί τον Ανδρέα Παπανδρέου.   

Ακόμα ζήτησε από τους βουλευτές του να υπάρξει «συλλογικά ισχυρό ανάχωμα» στις επιθέσεις που δέχονται τα στελέχη του κόμματος θέλοντας με αυτό τον τρόπο να ξεκαθαρίσει ότι η συγκεκριμένη στιγμή δεν ενδείκνυται για εσωκομματική κριτική, ενστάσεις και αντιπαραθέσεις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η αναφορά του για το πώς παρουσιάζουν τα ΜΜΕ τα γεγονότα. «Δεν τα έχω ζήσει, αλλά από όσο μπορώ να γνωρίζω, νομίζω δεν είναι υπερβολική η διαπίστωση, ότι ποτέ άλλοτε με εξαίρεση τα χρόνια της χούντας, δεν υπήρξε τέτοιο χάσμα ανάμεσα στην αλήθεια και στην εικόνα της μαζική προπαγάνδας είπε και συνέχισε: Γιατί, άλλωστε, μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα ο πολίτης που ζει ένα καθημερινό δράμα, υποχρεώνεται να παρακολουθεί στις ειδήσεις την εικονική του ευτυχία».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις