Κυριακή, 28 Ιουλ.
27oC Αθήνα

Τσίπρας κατά “53”: Να μη γίνουμε ΕΔΑ – Προανήγγειλε ανασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας κατά “53”: Να μη γίνουμε ΕΔΑ – Προανήγγειλε ανασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ

Επτά λεπτά ήταν αρκετά για τον Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – που έγινε στη σκιά της εσωστρέφειας που προκάλεσε το κείμενο των 53 «προεδρικών»- προκειμένου να στείλει να μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση και να θέσει στελέχη προ των ευθυνών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόνισε πως πρώτο μέλημα όλων στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι η μάχη της προεδρικής εκλογής, που θα δείξει αν θα διεξαχθούν εκλογές εντός 6μήνου ή αν θα παραταθεί η ζωή της κυβέρνησης Σαμαρά ως τα μέσα του 2016 και επισήμανε στα μέλη του κορυφαίου οργάνου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποφύγει το «πάθημα» της ΕΔΑ του 1958, που «ενώ είχε αναδειχθεί δεύτερη δύναμη, απέφυγε να ενσωματώσει το κέντρο, με αποτέλεσμα το ’61 να πέσει από το 24% στο 14%».

Αναφερόμενος στο θέμα των συμμαχιών ο κ. Τσίπρας μίλησε για τη συγκρότηση μίας συμμαχίας «πλατιάς, δημοκρατικής, προοδευτικής και ριζοσπαστικής» που «θα διεκδικήσει την αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές».

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε οργανωτικές αδυναμίες του κόμματος αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ανασχηματισμού αφού μίλησε για την ανάγκη «ανασυγκρότησης από την Πολιτική Γραμματεία ως τις τοπικές οργανώσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πορεία προς τον Εωσφόρο – Πως ο 22χρονος έγινε μέσα σε ένα χρόνο αιμοδιψής λάτρης του Σατανά

Καταιγίδα φόρων μέσα στο καλοκαίρι – Στέλνει e-mail η εφορία άμεσα για να πληρωθεί το χαράτσι του 2013 άμεσα

Τα υποβρύχια οι παραγραφές και ο Βενιζέλος – Τι πραγματικά έχει συμβεί;

Σοκ! Η Χιλή πέταξε εκτός Μουντιάλ την Ισπανία (VIDEOS)

 

Αγωνία και νεύρα στο Μαξίμου από την “επιδημία” των υπουργών – Το σχέδιο του Αντώνη Σαμαρά και οι “γαλάζιες” φωνές κατά του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε