Πολιτική

Τσίπρας: Κοντά σε λύση για το χρέος περισσότερο από ποτέ!

«Βρισκόμαστε κοντά σε μια λύση, περισσότερο από ποτέ, που θα αντιστοιχεί στις θυσίες του ελληνικού λαού, μια λύση για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και αυτή η λύση θα είναι όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την Ευρώπη». Με αυτή την φράση υποδέχθηκε τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας και χαρακτήρισε πολύ σημαντική την πρωτοβουλία που έχει αναλάβει.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε δε πως πιστεύει ότι «είναι εφικτό αυτή η διέξοδος να βρεθεί στο πλαίσιο του Eurogroup την ερχόμενη Πέμπτη, ώστε να μη χρειαστεί να βρεθεί στο επίπεδο των ηγετών, στο επίπεδο της Συνόδου Κορυφής, γιατί αν και αυτό θα έδινε μεγαλύτερες πιθανότητες, εν τούτοις η δραματοποίηση του προβλήματος δεν ωφελεί κανέναν».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός προσθεσε πως «η Ευρώπη έχει περάσει πολύ μεγάλες δυσκολίες, αλλά έχει αντέξει» και «τώρα οφείλει να αποδείξει ότι μπορεί να λύνει τα προβλήματά της μόνη της, μπορεί να βρίσκει λύσεις και να κοιτάει μπροστά». «Είμαστε σε μία στιγμή που η Ευρώπη χρειάζεται να κοιτάξει μπροστά, να κοιτάξει το μέλλον, και πιστεύω ότι οι τελευταίες εξελίξεις μάς κάνουν πιο αισιόδοξους γι’ αυτό», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει μία καλή συμφωνία στις 15 Ιουνίου δήλωσε και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λε Μερ.

«Σε δύο ημέρες, στις 15 Ιουνίου, έχουμε τη σύνοδο του Eurogroup και συμφωνώ απόλυτα με την ανάλυση που κάνατε προηγουμένως, δεν είμαστε καθόλου μακριά από τη λύση και η λύση θα πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί στις 15 Ιουνίου», είπε χαρακτήριστικά ο κ. Λε Μερ. «Τώρα όλα τα ζητήματα έχουν τεθεί επί τάπητος για να βρούμε επιτέλους την πολυπόθητη λύση και θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγουμε μία νέα κρίση επί του ελληνικού ζητήματος και αυτό να γίνει με ηρεμία», πρόσθεσε.

Όπως επισήμανε ο Γάλλος υπουργός «εδώ και περίπου δέκα ημέρες έχουν πολλαπλασιάσει τις επαφές επί του θέματος αυτού, με την πρόεδρο του ΔΝΤ, κ. Λαγκάρντ τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, κ. Σόιμπλε, καθώς και με τον πρόεδρο του Eurogroup, κ. Ντάισελμπλουμ». «Επομένως, θέλω να δηλώσω ότι είμαι πραγματικά αισιόδοξος και ότι θα καταφέρουμε να έχουμε μία καλή συμφωνία στις 15 Ιουνίου», συμπλήρωσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επιτυχής η πρώτη δοκιμή του συστήματος αυτόματης πέδησης ETCS στα τρένα, παρουσία του Κωνσταντίνου Κυρανάκη
Η σημερινή δοκιμή του συστήματος αυτόματης πέδησης, που παρακολούθησε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, αφορούσε περιπτώσεις υπέρβασης ορίου ταχύτητας και παραβίασης κόκκινου σηματοδότη
Ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης 2
«Καμία συμφωνία για τυπική ή άτυπη αναστολή του διαλόγου με την Τουρκία» δηλώνει ο Γιώργος Γεραπετρίτης
«Πάγια εθνική θέση η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τη συγκεκριμένη και μόνο διαφορά» υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών για το θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο
Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ – Στο τραπέζι αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης εξέφρασε τη βούληση της Ελλάδας για την προσέλκυση αμερικανικών άμεσων επενδύσεων και τεχνολογικών κολοσσών, καθώς και το ελληνικό ενδιαφέρον για αμερικανικές επενδύσεις στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης και των data centers
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ Σκοτ Μπέσεντ