Κυριακή, 20 Οκτ.
17oC Αθήνα

Τσίπρας – Μητσοτάκης: Ραντεβού πόλωσης;

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το βαθμό πόλωσης μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να καθορίσει η σημερινή συνάντηση στις 3 το μεσημέρι του πρωθυπουργού Αλέξης Τσίπρα με το νέο πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η συνάντηση πραγματοποιείται ήδη μέσα σε κλίμα σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης με αφορμή και τις τοποθετήσεις των δύο αντιπροέδρων της Ν.Δ. καθώς το κυβερνών κόμμα κάνει λόγο για μείγμα “νεοφιλελευθερισμού” και “ακροδεξιάς”, αλλά και με αφορμή το διαφαινόμενο ναυάγιο για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο κ Μητσοτάκης αναμένεται να ξεκαθαρίσει στον πρωθυπουργό την απόλυτη αντίθεσή του με το περιεχόμενο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, ενώ θα αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο συναίνεσης για τη Συνταγματική αναθεώρηση, που σκοπεύει να προωθήσει η κυβέρνηση.

Η ΝΔ να σημειωθεί ότι βλέπει με έντονες επιφυλάξεις την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει και στην αλλαγή του εκλογικού νόμου επί τω αναλογικότερω, καθώς θεωρεί ότι συνδέεται με τη δυναμική που αναπτύσσει στον φιλελεύθερο χώρο η νίκη Μητσοτάκη την οποία με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να ανακόψει ενόψει πιθανών πολιτικών εξελίξεων.

Και όλα αυτά με φόντο την κρίσιμη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και το σκηνικό να αρχίζει να θυμίζει πρώτο εξάμηνο του 2015 εξαιτίας της στάσης των “θεσμών” και της “δημιουργικής ασάφειας” της κυβέρνησης, αλλά και την ΝΔ να αποφεύγει μέχρι στιγμής την διατύπωση συγκεκριμένων θέσεων για τα μείζονα θέματα της διαπραγμάτευσης.

Άλλωστε γι’ αυτό το λόγο το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να καταθέσει η κυβέρνηση πρόταση για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σε επέιπδο αρχηγών προκειμένου να “εκθέσει” τον κ. Μητσοτάκη και να τον πιέσει να πάρει θέση ιδίως για το ασφαλιστικό ζήτημα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ πάντως αυτή την εβδομάδα θα συναντηθεί και με τους επικεφαλής του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, την Πέμπτη και την Παρασκευή αντίστοιχα, οι οποίοι αισθάνονται έντονα τους κραδασμούς στο εσωτερικών των κομμάτων τους από την επικράτηση Μητσοτάκη και το φλέρτ στελεχών τους με την νέα ηγεσία της ΝΔ.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε