Πολιτική

Τσίπρας: Οι ψαράδες της Νέας Μάκρης έσωσαν ζωές – Υπηκοότητα σε 3 αλλοδαπούς που βοήθησαν πυρόπληκτους – video

«Οι ψαράδες της Νέας Μάκρης, ντόπιοι και μετανάστες, έδωσαν ηρωική μάχη κατά τη διάρκεια της τραγωδίας, σώζοντας ζωές. Η πολιτεία αναγνωρίζει την αυτοθυσία τους. Τους ευχαριστούμε» γράφει ο πρωθυπουργός στο Twitter (μετά την συνάντηση που είχε σήμερα με τον Σύλλογο των ψαράδων της περιοχής.

Σε βίντεο που συνοδεύει την ανάρτηση του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται να ευχαριστεί τους ψαράδες, μιλά για την αυτοθυσία τους και τονίζει ότι αυτό η Πολιτεία θα τους το αναγνωρίσει.

Εξάλλου, μετά από αίτημα που έθεσαν οι ψαράδες να δοθεί υπηκοότητα για τρείς αλλοδαπούς συναδέλφους τους που ζουν στην Ελλάδα περισσότερα από 22 χρόνια και με κίνδυνο της ζωής τους ρίχτηκαν στη μάχη για να σώσουν ζωές, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι ήδη έχει δώσει σχετική εντολή στο υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως είπε, θα ακολουθηθούν οι σύμφωνες με το νόμο διαδικασίες για αλλοδαπούς με εξαιρετική συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο, «γιατί θεωρούμε αυτούς τους ανθρώπους ήδη συμπολίτες μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ – Στο τραπέζι αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης εξέφρασε τη βούληση της Ελλάδας για την προσέλκυση αμερικανικών άμεσων επενδύσεων και τεχνολογικών κολοσσών, καθώς και το ελληνικό ενδιαφέρον για αμερικανικές επενδύσεις στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης και των data centers
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ Σκοτ Μπέσεντ
Η μεταμόσχευση μαλλιών του Άδωνι Γεωργιάδη, η πολυήμερη απουσία του, το «hair reveal» και το «πάρτι» στα social media
Ο υπουργός Υγείας έμεινε για μερικές μέρος, περίπου 10, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, πράγμα που κίνησε την περιέργεια του κόσμου και χτες αποκάλυψε το νέο του look
Ο Άδωνις Γεωργιάδης 2