Πολιτική

Τσίπρας στα Σκόπια: Η selfie με τον Ζάεφ και η ελληνική σημαία στο γραφείο

Το κόκκινο χαλί ήταν έτοιμο στην έδρα της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας στα Σκόπια. Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε και φυσικά ήταν εκεί για να τον υποδεχτεί ο Ζόραν Ζάεφ.

Οι υπουργοί ήταν… παρατεταγμένοι σαν ομάδα μπάσκετ και περίμεναν τους δυο πρωθυπουργούς. Ζόραν Ζάεφ και Αλέξης Τσίπρας πρώτα στάθηκαν μπροστά στους δημοσιογράφους για τα απαραίτητα πλάνα και τις φωτογραφίες της ιστορικής, από κάθε άποψη, επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στα Σκόπια.

«Κύριε πρόεδρε, εδώ, από εδώ» ακούγονταν συχνά, αφού όλοι ήθελαν ένα καλό, χαμογελαστό πλάνο των δυο ηγετών. Κι εκείνοι δεν… χάλασαν χατίρι σε κανέναν.

systaseiszaev

Αλλά φαίνεται πως οι φωτογραφίες που έβγαζαν οι απεσταλμένοι των πρακτορείων δεν ήταν αρκετές για τον Ζόραν Ζάεφ. Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας ήθελε και μια μόνο για εκείνον.

Καθώς ο Αλέξης Τσίπρας γύρισε για να κατευθυνθεί προς τους υπουργούς που… περίμεναν, ο Ζόραν Ζάεφ τον σταμάτησε. Τον γύρισε, έβγαλε από την τσέπη του σακακιού του το κινητό του, αγκάλιασε τον Έλληνα πρωθυπουργό και έβγαλε μερικές… selfies.

selfievgazokinito

selfiezaev

Ο Αλέξης Τσίπρας βλέποντας τους Έλληνες δημοσιογράφους είπε στον Ζόραν Ζαεφ “πάμε και στους δικούς μου να μας βγάλουν φωτογραφίες”. Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας δεν του χάλασε το χατίρι και οι δυο τους κινήθηκαν προς το μέρος όπου που ήταν μαζεμένοι οι Έλληνες δημοσιογράφοι και ο Ζόραν Ζάεφ έβγαλε selfie έχοντας από πίσω του, τους Έλληνες ρεπόρτερ.

selfie

Αφού έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις, Ζόραν Ζάεφ και Αλέξης Τσίπρας πέρασαν στο εσωτερικό του κυβερνητικού μεγάρου στα Σκόπια. Κατευθύνθηκαν στο γραφείο του Ζόραν Ζάεφ, όπου ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας έδειξε στον Έλληνα ομόλογό του τις φωτογραφίες που υπάρχουν στη βιβλιοθήκη του.

Πίσω από το γραφείο του, προς τιμήν του καλεσμένου του, ο Ζόραν Ζάεφ είχε ζητήσει να τοποθετηθεί μια ελληνική σημαία δίπλα σε εκείνη της Βόρειας Μακεδονίας.

zaev tsipras grafeio zaev tsipras grafeio

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Διονύσης Τεμπονέρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψει στις ρίζες του όπως τότε με τη χαρισματική ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα
«Είμαστε αρκετοί που εδώ και ενάμιση χρόνο (όχι τώρα που το ΠΑΣΟΚ είναι στο 13% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 7% αλλά και τότε που ήταν αντίστροφα σχεδόν τα ποσοστά) φωνάζουμε»
Ο Διονύσης Τεμπονέρας
Βουλευτές της ΝΔ ζητούν αυξήσεις και για τους αστυνομικούς – Οι αναρτήσεις Αβραμόπουλου, Πλεύρη, Μαρκόπουλου και Πλακιωτάκη
Με αναρτήσεις τους βουλευτές της ΝΔ, όπως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Θάνος Πλεύρης, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος και ο Γιάννης Πλακιωτάκης ζητούν αυξήσεις και για τους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες και τους λιμενικούς
Eurokinissi φωτογραφία αρχείου
Υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ ζητούν αυξήσεις και για αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς - Το Μαξίμου εξετάζει τα δημοσιονομικά περιθώρια
Οι τοποθετήσεις Βασίλη Κικίλια και Άδωνι Γεωργιάδη καθώς και βουλευτών που έχουν διατελέσει υπουργοί, έχουν προκαλέσει συζητήσεις στο εσωτερικό της ΝΔ
Άμεση Δράση Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.
Στο Ισραήλ σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Τα ενεργειακά και οι εξελίξεις στη Συρία στο επίκεντρο της συνάντησης με Νετανιάχου
Οι δύο ηγέτες αναμένεται να ασχοληθούν και με την τριμερή συνάντηση Ελλάδας - Ισραήλ - Κύπρου, κατά την οποία και διατυπώθηκε η κοινή βούληση για την ενεργοποίηση του σχήματος 3+1 και με τη συμμετοχή των ΗΠΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου σε παλαιότερη επίσκεψή του στο Ισραήλ