Πολιτική

Τσίπρας: Στο Παρίσι με Αν Ινταλγκό και Ζιλ Πεκού

Με την δήμαρχο του Παρισιού Anne Hidalgo και με τον πρύτανη των Πανεπιστημίων της γαλλικής πρωτεύουσας Gilles Pecout συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην Πόλη του Φωτός, την Τετάρτη (19.02.2020).

“Συνάντηση με την δήμαρχο του Παρισιού Anne Hidalgo. Στήριξη στον αγώνα της – τον κοινό αγώνα των προοδευτικών δυνάμεων της Γαλλίας – ενόψει των εκλογών της 15ης Μαρτίου”, ανέφερε για την πρώτη του συνάντηση ο κ. Τσίπρας στο Twitter.

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/2577035012617468/

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Κουμουνδούρου, με την δήμαρχο ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε “ένα σπουδαίο και δημοφιλές βιβλιοπωλείο του 20ού διαμερίσματος, το ‘Le Merle Moqueur’, που φιλοξενεί συγγραφείς από όλο τον κόσμο. Ζήτησε να του πουν για Έλληνες συγγραφείς που φιλοξενούν και συνομίλησαν για τον Νίκο Καζαντζάκη.

Μάλιστα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη διάσημη φράση του κορυφαίου Έλληνα συγγραφέα ‘δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβούμαι τίποτα, είμαι λέφτερος’.

Στη συνέχεια έγινε αναφορά σε βιβλία του Βασίλη Βασιλικού και της Ρέας Γαλανάκη, ενώ στάθηκαν σε ένα βιβλίο του Νίκου Καββαδία, του ποιητή της θάλασσας όπως τόνισαν, με τον Αλέξη Τσίπρα να θυμίζει ότι πρόσφατα χάσαμε τον Θάνο Μικρούτσικο, έναν σπουδαίο μουσικό που έκανε γνωστή την ποίησή του σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας ρώτησε για τα βιβλία του Βασίλη Αλεξάκη, ενός, όπως είπε, εξαίρετου συγγραφέα και καλού φίλου.

Τσίπρας στη Σορβόννη

Για την δεύτερη συνάντησή του ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: “Συνάντηση στη Σορβόννη με τον σπουδαίο Γάλλο ιστορικό Gilles Pecout, πρύτανη των πανεπιστημίων του Παρισιού. Συζητήσαμε για τη συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας στην Παιδεία, καθώς και στην Έρευνα και Καινοτομία, ενώ συμφωνήσαμε στη σημασία που έχει η στήριξη των δημόσιων πανεπιστημίων”.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αφού εξήρε τη συνεισφορά της Γαλλίας στην ευρωπαϊκή διανόηση, καλωσόρισε την προσεκτική στάση που τηρεί σε σχέση με τη Διαδικασία της Μπολόνια, αλλά και την πρωτοβουλία Μακρόν το 2018 για τη δημιουργία συμπλεγμάτων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, που στηρίχθηκε ενεργά από την Ελλάδα”.

Τέλος, συνομίλησαν για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και τη σημασία που έχει η ανάδειξη του ρόλου της Γαλλίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Είμαστε με την Ομάδα Αλήθειας και με κάθε αλήθεια που εκφράζεται – Αυτοί που μας κατηγορούν από την αντιπολίτευση είναι θύτες
«Φοβερή αποκάλυψη. Ένας ιδιώτης πληρώνει άλλους ιδιώτες. Τα παιδιά της ομάδας αλήθειας έχουν βγει με ονόματα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα δημοσιεύματα για την Ομάδα Αλήθειας
Ο Παύλος Μαρινάκης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάρτηση στο TikTok για το ψηφιακό φροντιστήριο – «Δίνει την ευκαιρία σε χιλιάδες μαθητές να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές»
Όπως τονίζει στο βίντεο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το ψηφιακό φροντιστήριο το παρακολουθούν ήδη 49.000 μαθητές και είναι εντελώς δωρεάν
Πανελλήνιες εξετάσεις
Το χρονοδιάγραμμα για τις έρευνες υδρογονανθράκων από τη Chevron νότια της Κρήτης – «Αγκάθι» η Τουρκία για το καλώδιο Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
Υπεγράφη από τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Σταύρο Παπασταύρου, η δεύτερη υπουργική απόφαση, με την οποία προσδιορίζονται οι ακριβείς θαλάσσιες συντεταγμένες για έρευνες υδρογονανθράκων
Πλοίο 3