Κυριακή, 1 Σεπτ.
23oC Αθήνα

Τσίπρας: «Στο βάθος έχει εκλογές»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι πολίτες έστειλες σαφές μήνυμα διαμαρτυρίας που αφορά όλους δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, που «βλέπει» πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αποτιμώντας το αποτέλεσμα του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, εκτίμησε πως η χώρα εισέρχεται σε παρατεταμένη μεταβατική περίοδο με πολιτικές ανακατατάξεις, στο βάθος της οποίας φαίνονται νέες εθνικές εκλογές.

«Την προηγούμενη Κυριακή οι πολίτες με την ψήφο τους έστειλαν ένα σαφές μήνυμα καταδίκης της πολιτικής του μνημονίου και της τρόικα και πρόσθεσε ότι όσοι δεν επέλεξαν να απέχουν, έστειλαν με στρεβλό τρόπο ένα εξίσου σαφές μήνυμα διαμαρτυρίας που μας αφορά όλους, για διαφορετικούς λόγους», είπε

Κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι έδειξαν να μην κατανοούν τα μηνύματα της κάλπης και της αποχής, καθώς «όλη την εβδομάδα γίναμε μάρτυρες της ίδιας έπαρσης και αλαζονείας από κυβερνητικά στελέχη, που δεν δίστασαν να λένε, εντός και εκτός Ελλάδας, πως δικαιώθηκε η πολιτική τους και ότι η κοινωνία στηρίζει την πολιτική τους».

Σήμερα, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, οι δυο φθαρμένες πολιτικές δυνάμεις που εναλλάχθηκαν στην εξουσία από την μεταπολίτευση ως σήμερα ερίζουν για το ποιος επικρατεί. Αποκρύπτουν όμως μια κραυγαλέα λεπτομέρεια: Κερδίζουν δήμους και περιφέρειες με ψηφοδέλτια που με το ζόρι συγκεντρώνουν το ένα τέταρτο του εκλογικού σώματος. Κερδίζουν δήμους και περιφέρειες μόνο και μόνο επειδή οι δυνάμεις της αριστεράς παρουσιάζονται κατακερματισμένες.

«Η επόμενη μέρα μετά τις εκλογές θα είναι δύσκολη και ανηφορική, τόσο για την αυτοδιοίκηση όσο και για την κοινωνία συνολικά, ενώ προέβλεψε ότι η χρεοκοπία του μνημονίου θα φέρει νέα σκληρά και αντικοινωνικά μέτρα που θα βυθίσουν ακόμα περισσότερο την οικονομία και την κοινωνία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι η προφανής αδυναμία της κυβέρνησης να διαχειριστεί μια πολιτική συντριπτικά μειοψηφική στη κοινωνία καθώς και η προεκλογική επιλογή της να μετατρέψει τις δικές της ανασφάλειες σε εκβιασμούς και υπαρξιακούς φόβους για την κοινωνία, δημιουργούν συνθήκες, που αποσταθεροποιούν το πολιτικό σύστημα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε