Site icon NewsIT

Τσίπρας: Στόχος μια βιώσιμη συμφωνία!

22.06.2015 | 12:42
Τσίπρας: Στόχος μια βιώσιμη συμφωνία!

Ο μεν Αλέξης Τσίπρας, εμφανίστηκε με τις θέσεις που θα παρουσιάσει στους δανειστές, ο δε Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, κράτησε τις επιφυλάξεις του για συμφωνία.Τι δήλωσαν οι δυο άνδρες μπροστά στις κάμερες λίγο πριν συναντηθούν.

«Προσερχόμαστε με στόχο να πετύχουμε μια οικονομικά βιώσιμη συμφωνία. Με στόχο να αφήσουμε πίσω μας τα υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα. Να σώσουμε τις συντάξεις και τους μισθούς. Με στόχο να αποφύγουμε υπερβολικές και παράλογες αυξήσεις στον ηλεκτρισμό και τη μεσαία λαϊκή οικογένεια. Με στόχο να επαναφέρουμε την κανονικότητα στις εργασιακές σχέσεις και ταυτόχρονα να προωθήσουμε τις αναγκαίες και δίκαιες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με στόχο την αναδιανομή των βαρών, την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς. Αυτά είναι για μας τα κλειδιά μιας συμφωνίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

“Πρόοδος έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες, αλλά δεν έχουμε ακόμη φθάσει στο τελικό στάδιο. Δεν ξέρω εάν θα έχουμε συμφωνία σήμερα”, είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν, υποδεχόμενος τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version