Πολιτική

Τσιρώνης: Κάνναβη στο μπαλκόνι μας με ένα παράβολο

Την άποψη ότι μπορεί κάποιος για ιδιόχρηση να έχει ένα φυτό κάνναβης στο μπαλκόνι του, καταβάλλοντας παράβολο στο κράτος, εξέφρασε ο Γιάννης Τσιρώνης.

Μιλώντας στον realfm 97,8 ο κ.Τσιρώνης είπε: «Η κάνναβη σε πολλές χώρες της Ευρώπης έχει αποποινικοποιηθεί. Αυτό σημαίνει ότι η ιδιόχρηση θα μπορεί είναι ελεγχόμενη και να έχει πληρώσει κάποιος το παράβολο του για να την κάνει. Να πω ότι να έχει στο μπαλκόνι του ένα φυτό και να πληρώνει 150 ευρώ, γι’ αυτό ένα τυχαίο παράδειγμα λέω, θα σπάσει τελείως αυτό το παράκυκλο».

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, τέθηκε επίσης υπέρ της νόμιμης και ελεγχόμενης χρήσης σε ειδικά σημεία για τους χρήστες ώστε να χτυπηθούν τα παράνομα κυκλώματα.

Αναφερόμενος στη φαρμακευτική κάνναβη, ο Γιάννης Τσιρώνης είπε ότι έχει μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον.

«Η Ελλάδα έχει ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα ότι λόγω του κλίματος και είναι κάπως ξερικό αυτό το φυτό μπορεί να κάνει πολύ μεγάλη παραγωγή. Φαρμακευτικές εταιρείες που έχουν έρθει και ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα».

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο» - Η αναφορά στο λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη και στην «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν
«Το αυξημένο πλεόνασμα οφείλεται στον καλύτερο έλεγχο των δαπανών, αλλά και στην αύξηση των φορολογικών εσόδων», ανέφερε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ